Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Trim bijušajiem Latvenergo vadītājiem — uzņēmuma viceprezidentam Aigaram Meļko, ražošanas direktoram Gunāram Cvetkovam un uzņēmuma Energy Consulting vadītājam Andrejam Livanovičam — pirmdien Rīgas apgabaltiesa piesprieda reālus cietumsodus. Visilgāko sodu — četrus gadus un sešus mēnešus — tiesa piesprieda Meļko. Viņi apsūdzēti par kukuļņemšanu Pļaviņu HES rekonstrukcijā, lai ar uzņēmumu Alstom Power Sweden AB noslēgtu valsts pasūtījuma līgumu. Spriedumu vēl var pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas sagatavoto priekšlikumu pastiprināt uzraudzību pret krāpniecību ar obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļaujām un izdarīja grozījumus divos MK noteikumos. Noteiks, ka attiecīgā uzskaite par saražoto elektroenerģiju un siltumenerģiju veicama vismaz reizi dienā un par izmantoto kurināmo uzskaite jāveic reizi mēnesī, šie dati uzglabājami vismaz piecus gadus. Turpmāk koģenerācijas elektrostacijām, kuras vēl nav sākušas elektroenerģijas ražošanu koģenerācijā, noteiktajā termiņā ekspluatācijā nodotajai elektriskajai jaudai jābūt vismaz 50% no plānotās.

Latvijā šogad martā salīdzinājumā ar februāri patēriņa cenas pieauga par 1,2%, bet gada inflācija — šogad martā salīdzinājumā ar 2017. gada martu — palielinājusies līdz 2,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ārkārtas sēdē pirmdien Rīgas dome atcēla 1. martā pieņemtos pašvaldības nolikuma grozījumus, kas deputātiem deva tiesības uzdot tikai trīs jautājumus par vienu lēmuma projektu. Tomēr spēkā palika ierobežojums jautājumiem atvēlēt tikai 20 minūtes. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija prasīs domei atcelt arī šo ierobežojumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu