Vai tiesneši arī ārstēs? • IR.lv

Vai tiesneši arī ārstēs?

Tiesnesis Raimonds Buls sekmīgi apvieno pilna laika darbu tiesā ar pilna laika medicīnas studijām — viņa prakses vadība Jūrmalas slimnīcā ir sajūsmā par centīgo studentu, un arī kolēģi tiesneši ētikas pārkāpumu nesaredz
Indra Sprance

Ētikas komisija dod zaļo gaismu tiesnešu pilna laika studijām oficiālajā darba laikā — arī ar tiesību zinātnēm nesaistītās profesijās

Ceturtdiena, 1. februāris. Darba dienas vidus Jūrmalas slimnīcā. Tiesnesis Raimonds Buls, ģērbies baltā virsvalkā, stumj pa gaiteni tukšu pacientu gultu. Jau vairākus mēnešus viņš nav atradis laiku ne klātienē, ne rakstiski sniegt atbildes uz maniem pērn oktobrī nosūtītajiem jautājumiem. Tie ir par viņa lēmumiem maksātnespējas lietās, kurus Augstākā tiesa atcēlusi kā prettiesiskus. Tādu ir daudz — vairāku gadu garumā tieši Rīgas rajona tiesnesis Buls ir rekordists pēc iesniegto protestu un atcelto lēmumu skaita maksātnespējas procesos.

Kad pērn novembrī uzrunāju viņu klātienē tiesā, Buls uz jautājumiem nereaģēja un platiem soļiem žigli atstāja telpu. Arī slimnīcā sastapts, tiesnesis uz jautājumiem neatsaucas, bet ātri pazūd aiz kabineta durvīm. Vēlāk atgriežas, jau stumjot pacienti. Kad filmēju tiesnesi un jautāju, ko viņš darba dienas vidū dara Jūrmalas slimnīcā, Buls vairākkārt mēģina izsist telefonu no manām rokām un atbildes pēc būtības nesniedz.

Vēlāk slimnīcā gūstu apstiprinājumu, ka Buls tur atrodas ar oficiālu nosūtījumu no Stradiņa medicīnas koledžas, kurā apgūst pilna laika mācību programmu Māszinības. Kopš rudens viņš studē 1. kursā, bet kopējais mācību ilgums ir trīs gadi. «Viņš ļoti labi veic savus pienākumus. Es vienkārši priecājos par šo praktikantu,» Bulu slavē virsmāsa Rita Rozentāle. To, ka praktikants ir tiesnesis, Rozentāle nezinot, taču uzteic studentu, kurš neesot kavējis nevienu dienu slimnīcā. Prakses laiks ir no plkst. 9 līdz 15. Arī mācības Stradiņa koledžā notiek darbadienās, oficiālajā darba laikā.

Tomēr kopš mācību sākuma arī tiesā Buls skaitās nostrādājis pilnu oficiālo darba laiku, astoņas stundas dienā. Tiesu administrācijā Ir noskaidroja, ka pērn septembrī 20 darbadienās Buls oficiāli nostrādājis 160 stundas, oktobrī 22 darbadienās  — 177 stundas, novembrī 21 darbadienā — 166 stundas,  decembrī 16 darbadienās — 127 stundas, bet janvārī 21 darbadienā —  168 stundas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu