Brīdina lidsabiedrības par drīz iespējamiem raķešu triecieniem Sīrijā • IR.lv

Brīdina lidsabiedrības par drīz iespējamiem raķešu triecieniem Sīrijā

36
FA-18 kaujas lidmašīnas sagatavo lidojumam. Foto: AFP/LETA

Tuvāko 72 stundu laikā iespējams raķešu trieciens, tāpēc lidsabiedrībām nepieciešams pārskatīt savus lidojumus virs Vidusjūras austrumdaļas. Šādu brīdinājumu trešdien izplatīja Eiropas Aviācijas drošības aģentūra (EASA).

Sakarā ar iespējamo raķešu šaušanu lidojumus nepieciešams plānot, ņemot vērā operatīvi izplatīto informāciju, teikts EASA paziņojumā. Reisu gaisa koridorus šajā reģionā nepieciešams pārskatīt, lai izvairītos no draudiem civilajai aviācijai.

Sīrijas aktīvistu un palīdzības organizācijas “Baltās ķiveres” un UOSSM sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus, un uzbrukumā Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss pirmdien, izsakoties par reakciju uz notikumiem Sīrijā, kur varētu būt noticis uzbrukums ar ķīmisko ieroču pielietošanu, sacīja, ka militāra atbilde nav izslēgta. Arī ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka vienas vai divu dienu laikā tiks pieņemti “svarīgi lēmumi” par reakciju uz situāciju Sīrijā. Viņš otrdien atcēla savu vizīti uz Latīņameriku. Tajā pašā dienā telekanāls “CNN Turk” ziņoja, ka ASV militārais kuģis DDG-75, kas bruņots ar spārnotajām raķetēm “Tomahawk” un pretraķešu aizsardzības sistēmu, ap 100 kilometru attālumā pietuvojies Sīrijas pilsētai Tartusai, kur atrodas Krievijas Jūras spēku materiāli tehniskā bāze.

Otrdien Krievija uzlika veto ASV izstrādātam ANO Drošības padomes rezolūcijas projektam par jaunu izmeklēšanu, kurā tiktu noskaidroti Sīrijā notikušo ķīmisko uzbrukumu vaininieki, ziņo LETA/AFP. Šī bija divpadsmitā reize, kad Maskava izmantoja savas veto tiesības Drošības padomē, lai bloķētu balsojumu par Sīriju.

Rezolūcijas projektu Drošības padomē atbalstīja 12 valstis, Bolīvija un Krievija balsoja pret, bet Ķīna atturējās.

“Kāpēc jums vajadzīgs šis mehānisms, ja jūs esat noteikuši vainīgo pusi jau pirms izmeklēšanas?” Krievijas vēstnieks ANO Vasilijs Ņebenzja jautāja pārējām Drošības padomes dalībvalstīm.

ASV vaino Sīrijas valdību un tās sabiedrotās Krieviju un Irānu sestdien Sīrijā notikušā uzbrukumā ar ķīmiskajiem ieročiem. Glābēji ir paziņojuši, ka šajā uzbrukumā nemiernieku ieņemtajai Dumas pilsētai pie Damaskas ir nogalinātī vismaz 43 cilvēki. Sīrijas režīms un Krievija noraida apsūdzības, ka Damaska operācijā pret nemierniekiem Dumā būtu izmantojusi ķīmiskos ieročus.

Komentāri (36)

    kolpants > J.šveiks 11.04.2018. 21.05

    Удивительная оперативность..не успели еще осесть ядовитые газы, не успели инспектора приехать-а виновные уже определены, цели назначены..
    При этом в некоторых африканских государствах вырезают местных сотнями и тысячами -и тишина..
    Даже в отдемократизованной Ливии уже ООН говорит о незаконных тюрмах и пытках-и тишина…
    А тут такая поразительная оперативность…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

kolpants 11.04.2018. 20.55

И опять объективный западный IRIR показал почему-то неполную картину, прям удивительно, почему?
Во-первых, оказывается, Россия предлагала два своих варианта резолюции. Хорошие или плохие-другой вопрос. Но указание и этого факта совершенно меняет картину от “Россия просто блокирует” до “Россия предлагает свои варианты”.
Но не это основное. В статье почему то упущен такой факт, что Сирия пригласила и туда направляются инспекторы
“ранее о направлении в Думу специальной комиссии сообщила Организация по запрещению химического оружия (ОЗХО)”. По приглашению Сирии, а не США,..
http://rus.delfi.lv/news/daily/abroad/v-voz-soobschili-o-500-vozmozhnyh-zhertvah-himataki-v-sirii.d?id=49928573
И тут остается действительно удивиться.. То есть инспектора еще даже не приехали, а США уже готовы нанести удар в ближайшие часы! Ну как тут не прислушаться к словам представителя МИД России, что это больше похоже на желание разбомбить все еще до приезда инспекторов?

+1
-2
Atbildēt

0

Sskaisle 11.04.2018. 09.53

Irākā arī visi ASV un ES cīnījās par cilvēktiesībām un demokrātiju – rezultātā – valsts un tauta iznīcināta, naftu pumpē starptautiskās kompānijas par pašizmaksu ….
tāda kārtība šai pasaulē, nepaveicās tiem, kas piedzima Irākā un Sīrijā , nerunjot par Afrikas “bagātajām” zemēm

+2
-7
Atbildēt

2

    andrejs > Dusma 11.04.2018. 14.54

    naftu pumpē starptautiskās kompānijas par pašizmaksu ….
    ——–
    Kāda ir pašizmaksa?

    +2
    -2
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > andrejs 11.04.2018. 14.58

    es to domāju tā, ka Irākai nav jāpiemaksā par to , ka viņas naftu izzpumpē un pārdod – es tā to domāju – protams es paspilgtinu savus apgalvojumus bet kodols ir bez piedevām !

    +3
    -3
    Atbildēt

    1

    tara > Dusma 11.04.2018. 15.03

    Tiesības iegūt Irākas naftu pērk no Irākas valsts izsolēs. Par bargu naudu pērk. Krievija un Ķina sola visvairāk. Kāpēc tā? Nezinu! :)))

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 15.08

    nemuldi – ieliec saitīti – tad par to nemuldi atvainošos

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    tara > Dusma 11.04.2018. 15.37

    Pirmīt jau ieliku :)
    Viss, kas saistās ar Irākas naftas ieguvi un izmantošanu ir regulets ar vietējo likumdošanu jau sen. ANO Drošības padome nodrosinaja likumību līdz 2007 gadam. Pēc tam vietejie pārvalda paši, ka nu vēlas. Situācija visu laiku ir kustībā, jo karadarbība jau nav beigusies.

    http://content.time.com/time/world/article/0,8599,1948787,00.html

    TWO OF THE MOST LUCRATIVE OF THE MULTI-BILLION-DOLLAR OIL CONTRACTS WENT TO TWO COUNTRIES WHICH BITTERLY OPPOSED THE U.S. INVASION — RUSSIA AND CHINA
    IRAQI OFFICIALS SAY they are not awarding contracts based on political considerations, but simply a STRAIGHT COMPARISON OF PRICES AND PRODUCTION TARGETS. “The bidding was extremely tough,” said one official in Baghdad, in an email. “My guess is that [the U.S. companies] could not match the offers from others.” In Iraq, at least, the victor has no special claim on the spoils of war.

    Runa ir par izsoli/piedāvājumu, kurā NETIKA ŅEMTI VĒRĀ POLITISKIE APSVERUMI, bet tikai cenas piedāvājums un ieguve. Krievi un Ķīna ieguva lielos līgumus, abas balsoja pret kara uzsākšanu Irākā. Arī franči dabūja daudz vairāk, neka ASV

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 15.48

    labi, izlasīšu , par saitīti paldies un lūdzu piedod par nemuldi , bet tikai par šo saitīti – par citu nē. Es tikai neatceros, kur es to lasīju , tāpēc nevaru solīt nekādas saitītes, bet tur bija rakstīts ka Irākā ir šausmīgs bardaks – ka nav saprotams, kas tur vispār valda un kas tur notiek – k būtībā karš ir izpostījis ne tikai valsti bet sagrāvis nāciju

    +2
    -2
    Atbildēt

    1

    tara > Dusma 11.04.2018. 15.57

    Man irākieši dzīvo kaimiņos, jau pensijas gados. Vienmēr garām ejot saņemu Dieva svētību. Nemaz neizskatās izmisuši par nācijas galu. Kurdi gan Londonā runā par savām ciņām un grūtībām. Vēl cer uz savu valsti un runā par to pie pirmās iespējas.

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 16.05

    zini – tie latvieši , kuri laimīgi aizmukuši uz bagātajiem Rietumiem arī neraud par latviešu nācijas galu . Tas nav arguments.
    un jau rakstīju, ka Rīgas Laiks bija raksts par teroristu mātēm, kur viena tāda isis kaujinieka mamma no Briseles stāstīja – kā kaimiņi – uzzināju ši , ka viņas dēls karo ISIS rindās – sākuši viņu to mammu dēvēt par svēto un viņa dēlu par izredzēto
    Tas Nabaga Kungs Debesīsis – cik nelieši viņa vārdu nav novalkājuši – ne velti tas ir bauslības grēks – velti Tā Kunga Vārdu piesaukt

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    tara > Dusma 11.04.2018. 16.17

    Latvijas nācijai nekāda gala nav un nebūs! Neraudi! :)

    +1
    0
    Atbildēt

    3

    QAnon > tara 11.04.2018. 21.35

    “Latvijas nācijai nekāda gala nav un nebūs! Neraudi! ”
    .
    Es viņai atbildētu: nemaz nesapņo!

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 16.44

    nu kā – ko tu atkal – lasi statistiku – elle un indija – labi – lasi medijus – tikko lasu – katru gadu Latviju pamet 20 000 civlēku – ievadi giglē – http://jauns.lv/raksts/zinas/235785-katru-dienu-latvijas-iedzivotaju-skaits-samazinas-par-55-cilvekiem

    sēž savā Londonā un raksta te pekstiņus – tad padomā, kas notiek citur Latvijā, ja jau Rīga paliek tukša

    un es neraudu par to jo ar raudāšanu tur neko nevar līdzēt – bet ja valdība arī alkoholam pacels cenu – nu tad arī es braukšu , būšu spiesta braukt uz Londonu – galu galā – varinatu tad nebūs

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 16.47

    starp citu – mīlēties arī vairs nevar ne pa labi , ne pa kreisi – patiesībā sen jau nevarēja bet tagad nemaz nemaz vairs nevar – tad ko darīt?
    un tev nav kauna likt smaidiņus? par ko te smaidīt?

    http://nra.lv/veseliba/230280-biedejosa-statistika-teju-katru-dienu-kads-latvijas-iedzivotajs-sanem-pozitivu-hiv-testa-atbildi.htm

    +1
    0
    Atbildēt

    3

    QAnon > Dusma 11.04.2018. 21.44

    Ja cilvēki nebūtu tik iecietīgi pret nēģeriem, pederastiem un narkomāniem, kam Dievs to AIDS bija paredzējis, tas būtu izplatīts nesalīdzināmi mazāk. Jobanās bābas, kuru higiēnas prasību līmenis pieļauj kopoties ar nēģeriem vai t.s. biseksuāļiem, pie visa vainīgas.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    BardainaisSigne > Dusma 11.04.2018. 18.44

    Brauc tak uz Zviedriju pie nēģeriem,ja te tev nav labi,atbrīvosies vietakādam,kuram Latvija patīk,kaut vai kāda māksliniece no Ukrainas atkal atbrauks: https://www.youtube.com/watch?v=aiJbgDlvW7s

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    tonijs > Dusma 11.04.2018. 21.30

    Dusma teica : starp citu – mīlēties arī vairs nevar ne pa labi , ne pa kreisi
    …………..
    Pasaulei draud bojāeja, tāpēc tagad tieši var mīlēties par labi un par kreisi. Kurš tev ko pārmetīs, ja pēc kodolkara neviens vairs nebūs palicis dzīvs? Mīlēties var pat ar pirmo pretīmnācēju, vari man ticēt. Starp citu, par kuru ceļu Tu ej uz darbu un cikos parasti izej no mājas?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    tara > Dusma 11.04.2018. 12.10

    Irāka gatvojās uzbrukt Israēlai. Tas arī bija galvenais iemels kara sākšanai toreiz.
    Par to plašsaziņas līdzekļi, protams, neziņoja.
    Vai esat aizmirsusi to, ka Irāka regulāri karoja ar saviem kaimiņiem Tuvajos Austrumos, kas izraisīja mierīgo iedzīvotāju nogalināšanu.
    Ceru, ka Jūs nesatrauc tas, ka Israēlai ir tiesības sevi aizstāvēt, ko tā dara arī pašlaik. Un darīs tik ilgi, kamēr būs tādi, kas pilnīgi atklāti musina tautu uz Israēlas iznīcināšanu. Piem. Irāna.
    Par naftu runajot … nu iegūglējiet pirms rakstāt. Kāda pašizmaksa…

    +2
    -2
    Atbildēt

    4

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 12.20

    nu beidz – ko tu te muldi !

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    kolpants > tara 11.04.2018. 21.01

    Irāka gatvojās uzbrukt Israēlai. Tas arī bija galvenais iemels kara sākšanai toreiz.
    Par to plašsaziņas līdzekļi, protams, neziņoja.

    о как! то есть США по просьбе Израиля просто уже откровенно врали мировому сообществу о наличии в Ираки хим.оружия, потрясая “доказательствами” с трибуны ООН?
    Скажите пожалуйста, а как именно Ирак планировал напасть на Израиль? Сухопутная операция?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 12.24

    Par kara iemeslu tika pasludināts, tas , ka Sadama H režīms lietojot ķīmiskos ieročus un to nu nekādi demokrātiskā pasaule nevarot pieļaut …. tieši tāpēc bija jāiznīcina vesela tauta un valsts

    kad turki Turcijā ķīmiskos ieročus lietoja, lai kurdus indētu – tad gan pasaule aprobēzojās ar šausmināšanos – neko vairāk

    labi – pat rakstīt negribu – lieciet mani 404 x1000 mīnusus – es savas domas nemainu – āmen!

    un kurš gan iedrošināsies apšaubīt Izraēlas tiesības? Kurš ?

    +2
    -2
    Atbildēt

    2

    tara > Dusma 11.04.2018. 13.37

    Avots:https://www.ihr.org/leaflets/iraqwar.shtml
    Six months before the attack, President Bush met in the White House with eleven members of the US House of Representatives. While the “war against terrorism is going okay,” he told the lawmakers, the United States would soon have to deal with a greater danger: “The biggest threat, however, is Saddam Hussein and his weapons of mass destruction. HE CAN BLOW UP ISRAEL AND THAT WOULD TRIGGER AN INTERNATIONAL CONFLICT.”

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 14.39

    pēc tavas logikas iznāk, ka Sīrijas valsts un sīrieši tiek iznīcināti Izraēlas dēļ. Stulba esi vai izliecies?

    +3
    -3
    Atbildēt

    1

    tara > Dusma 11.04.2018. 15.00

    Par to, ka Sīrijas valsts karo pati ar sevi, atbildību nes Sīrijas prezidents Assads. Sīrijas armija regulāri bumbo(ja) Damaskas piepilsētas. Un pēdējais incidents ar indīgo gāzi notika piepilsētā, kas atrodas dažas jūdzes no prezidenta pils. Tāpēc arī izmantoja gāzi … Sīrijas armija nervozē un cer, ka nekas par to nebūs kā iepriekš. Cer, ka Krievija un Irāna piesegs, kā tas bija līdz šim.

    Šoreiz vairs neies cauri. Nupat Tramps twītoja:

    Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 15.07

    pirmkārt, atbildību nes tikai krievi !!! Latvieši ir atbildīgi!!!!!
    Savukārt, par to, kas notiek Sīrijā – vai bija ķīmiskais uzbrukums, vai nebija. Es neticu ne Asadam, ne Trampam, par Putinu un Izraelu nerunājot …

    Pasaule akceptēja – klusi un mierīgi to, kas ir noticis Irākā, Lībjā, kas notiek Āfrikas valstīs un tāpēc tie, kam ir interese un ieroči rīkojas .
    Viss stāsts un rīkojas , ne jau lai glābtu cilvēkus , sīriešus utt. Nu nestāsti man to – es tam nemūžam neticēšu.
    Tieši tāpat kā es nekad neesmu ticējusi un neticēšu , ka ES migrācijas politika bija /ir humāns akts. Labi, nejauksu te vēl iekšā bēgļus un Ukrainu.

    Tu man vairs neraksti, es neticu nevienam tavam vārdiņam.

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    tara > Dusma 11.04.2018. 15.52

    Neatkarīgi no tā, kam tu tici vai netici, procesi notiek!
    Informacijai nav jātic, tā nav Dievs! :D
    Informacija ir jāņem vērā, tā jāzin lai plānotu savu dzīvi un piem. nedotos uz vietam, kur draud briesmas.
    Israēla pašlaik ir pilna ar tūristiem! Jo tur ir droši. Neskatoties uz to, ka Damasku var redzēt no Golana augstienēm. Tā lūk! :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    tara > Dusma 11.04.2018. 13.31

    Avots: https://www.newstatesman.com/blogs/mehdi-hasan/2010/02/iraq-war-israel-bush-saddam
    On 16 August 2002, … the Washington Post reported that “Israel is urging US officials not to delay a military strike against Iraq’s Saddam Hussein”. By this point, according to Sharon, strategic co-ordination between Israel and the US had reached “unprecedented dimensions”, and Israeli intelligence officials had given Washington a variety of alarming reports about Iraq’s WMD programmes.

    Israeli leaders were deeply distressed when Bush decided to seek Security Council authorisation for war, and even more worried when Saddam agreed to let UN inspectors back in. “The campaign against Saddam Hussein is a must,” Shimon Peres told reporters in September 2002. “Inspections and inspectors are good for decent people, but dishonest people can overcome easily inspections and inspectors.”

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tara 11.04.2018. 13.39

    un tagad iepostē linkus – kas tagad pumpē naftu Irākā, kas pelna miljardus ?

    par Irākas iznīcināšanas kara patiesajiem un nepatiesajiem cēloņiem viss jau tāpat ir skaidrs – vari man te vecas lapas uz galda necelt –

    0
    -2
    Atbildēt

    1

    tara > Dusma 11.04.2018. 14.01

    Kas pumpē vai kam pieder?
    2016.gada Irākas politiki vel nebija izlemuši šo jautajumu.
    The Iraqi Constitution, agreed in 2005, suggests oil is owned by all Iraqis but does not specify how its wealth would be shared. In an attempt to decide how money will be distributed, a National Hydrocarbon Law was drawn up back in 2007. However various drafts continue to fail to resolve disputes among oil and non-oil producing regions and the law still awaiting parliamentary approval nine years later.

    Atbilde ir – irākas politiķi vēl domā …
    Kas pumpē naftu Iraka? Un pelna miljardus?
    Avots: 2009 http://content.time.com/time/world/article/0,8599,1948787,00.html
    Those who claim that the U.S. invaded Iraq in 2003 to get control of the country’s giant oil reserves will be left scratching their heads by the results of last weekend’s auction of Iraqi oil contracts: Not a single U.S. company secured a deal in the auction of contracts that will shape the Iraqi oil industry for the next couple of decades. TWO OF THE MOST LUCRATIVE OF THE MULTI-BILLION-DOLLAR OIL CONTRACTS WENT TO TWO COUNTRIES WHICH BITTERLY OPPOSED THE U.S. INVASION — RUSSIA AND CHINA — while even Total Oil of France, which led the charge to deny international approval for the war at the U.N. Security Council in 2003, won a bigger stake than the Americans in the most recent auction. ”

    IRAQI OFFICIALS SAY they are not awarding contracts based on political considerations, but simply a STRAIGHT COMPARISON OF PRICES AND PRODUCTION TARGETS. “The bidding was extremely tough,” said one official in Baghdad, in an email. “My guess is that [the U.S. companies] could not match the offers from others.” In Iraq, at least, the victor has no special claim on the spoils of war.

    Nu nesanāk man apstiprinat Jūsu aizdomas. FAKTI apstiprina pretējo.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    QAnon > tara 11.04.2018. 12.41

    Irākā un Lībijā krievu speciālisti gatavoja teroristus, Irāka un Sīrija bija piebāzta ar krievu MII (ķīmiskiem) ieročiem un Huseins nekaunīgi emitēja pašdrukātus ASV dolārus rūpnieciskos apmēros.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu