EP cilvēktiesību komisāres amatā Muižnieka vietā stājas Mijatoviča • IR.lv

EP cilvēktiesību komisāres amatā Muižnieka vietā stājas Mijatoviča

4
Dunja Mijatoviča. Publicitātes foto

Otrdien Eiropas Padomes (EP) cilvēktiesību komisāres amatā stājas Bosnijas un Hercegovinas pārstāve Dunja Mijatoviča. Viņu šim amatam 24. janvārī izraudzījās Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA).

Mijatoviča ir bijusī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas pārstāve vārda brīvības jautājumos un pirmā sieviete, kura ieņems šo augsto amatu. Viņas priekšteči bija Latvijas pārstāvis Nils Muižnieks (2012-2018), Tomass Hammarbergs (2006-2012) un Alvaro Gils-Robless (1999-2006).

Mijatoviča teica, ka gatava pārņemt savu priekšteču atstāto mantojumu un atbalsta šīs institūcijas spēju ātri un efektīvi reaģēt uz cilvēktiesību pārkāpumiem.

Par sava darba prioritātēm jaunā komisāre izteikusies, ka dažādas normas, rezolūcijas un līgumi pastāv tikai tāpēc, lai palīdzētu, un ir vajadzīga politiskā griba pārliecināties, ka tās tiek īstenotas. Viņa uzskata, ka tas nav tikai valdību jautājums, bet ir svarīgi cilvēktiesību dialogā iesaistīt visu sabiedrību. Tikai tā var panākt, ka sabiedrībā atgriežas uzticība un ticība katra cilvēka labklājības iespējamībai.

Muižnieks 1. aprīlī beidza pildīt EP cilvēktiesību komisāra amata pienākumus. Viņš iepriekš norādījis, ka arī turpmāk cer strādāt starptautisko cilvēktiesību jomā. Taujāts, vai viņš varētu nonākt kādās ANO struktūrās, Muižnieks uzsvēra, ka vēl tikai “taustās un skatās”, kā turpināt karjeru. Komisārs jokojot piebilda, ka līdz pat gada beigām cer “neko neatrast”, lai pēc sešu gadu darba Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra amatā “atvilktu elpu” Latvijā.

Komentāri (4)

AK 03.04.2018. 12.57

Diez šī tāda pat kreisā neomarksiste kā Muižnieks?

+3
-1
Atbildēt

2

    QAnon > AK 03.04.2018. 13.06

    Sliktāk kā ar Šlesera partijas morālo kropli, pederastijas – pedofīlijas lobētāju un latviešu nīdēju, nemaz nevar būt.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Jānis Lakijs > AK 03.04.2018. 13.57

    Angļu Vikipēdijā raksta, ka viņa esot “cilvēktiesību aizstāve” un “preses brīvības speciāliste”.
    Tas tiesa, jo kad Lietuva un Latvija mēģināja ierobežot Krievijas propagandas TV kanālu izplatīšanu savā teritorijā, viņa metās kritizēt šos ierobežojumus.
    Interesanti, ka kundze, kas dzimusi, augusi un skolojusies Bosnijā-Hercegovinā, nav pietiekami interesanta saviem tautiešiem – par viņu nav ne vārda Vikipēdijas lapās serbu un horvātu valodās.
    Pati savā Tvitera kontā viņa uzsver, ka esot pirmā sieviete OSCE cilvēktiesību komisāra amatā. Vai tas būtu pārmetums Muižniekam, ka šis joprojām ir vīrietis? :)

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    AK > Jānis Lakijs 03.04.2018. 14.04

    Paldies JL. Viss skaidrs par šo būtni :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu