Baltijas valstu prezidenti Vašingtonā tiksies ar Trampu • IR.lv

Baltijas valstu prezidenti Vašingtonā tiksies ar Trampu

Donalds Tramps Baltajā namā Lieldienās sveicienus sūta kopā ar Lieldienu zaķi. Foto: AP/LETA

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis otrdien piedalīsies trīs Baltijas valstu prezidentu un ASV prezidenta Donalda Trampa samitā Vašingtonā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

“Samitā, kas veltīts Baltijas valstu simtgadei, plānots pieņemt deklarāciju, kurā sagaidām spēcīgu politisku vēstījumu attiecībā uz ASV atbalstu Baltijas valstu drošībai un aizsardzībai. Samita laikā plānots iezīmēt turpmāko Baltijas valstu un ASV sadarbību, īpaši drošības un aizsardzības jomā, kā arī sadarbību ekonomikā, enerģētikā, izglītībā un citās jomās,” uzsvēra Vējonis.

Pēc tikšanās Valsts prezidents piedalīsies arī kopīgā trīs Baltijas valstu prezidentu un ASV prezidenta preses konferencē, bet vēlāk Vējonis piedalīsies ASV un trīs Baltijas valstu biznesa forumā un ASV bāzētās domnīcas “Atlantic Council” organizētajās darba vakariņās.

Pēc samita Vašingtonā Valsts prezidents apmeklēs Sanfrancisko un Silīcija ieleju, kur paredzētas tikšanās ar sociālo tīklu kompānijām “Facebook” un “Google”. Tāpat darba vizītes laikā plānots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības ASV apmeklējums un tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem, kas darbojas Silīcija ielejā, kā arī vietējās latviešu diasporas pārstāvjiem Sanfrancisko un Ņujorkā.

Darba vizītes ASV noslēgumā, kurā Vējonis atrodas no 2. līdz 7. aprīlim, Valsts prezidents apmeklēs Latvijas simtgadei veltīto Nacionālās Basketbola līgas spēli starp “New York Knicks” un “Milwaukee Bucks”. Latvijas labākais basketbolists Kristaps Porziņģis Ņujorkas kluba rindās laukumā joprojām nedosies, jo ir traumēts.

Savukārt 8. un 9. aprīlī Vējonim paredzēta darba vizīte Francijā, kuras laikā 9. aprīlī Vējonis tiksies ar prezidentu Emanuelu Makronu.

“Latvijai ir svarīgi ir būt daļai no aktīvās Eiropas, daļai no nākotnes diskusijas. Trīs Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar Francijas prezidentu sniegs mums nepastarpinātu iespēju iesaistīties diskusijā par Eiropas nākotnes jautājumiem,” atzīmē Vējonis.

Darba vizītes Francijā noslēgumā trīs Baltijas valstu prezidenti un Francijas prezidents Orsē modernās mākslas muzejā atklās Baltijas valstu simtgadēm veltīto izstādi “Simbolisms Baltijas valstu mākslā”.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu