Krievija izraidīs 60 ASV diplomātus un slēgs ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā • IR.lv

Krievija izraidīs 60 ASV diplomātus un slēgs ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto: Reuters/LETA

Krievijas atbilde uz 60 tās diplomātu izraidīšanu no ASV un Krievijas konsulāta Sietlā slēgšanu būs tāda paša skaita ASV diplomātu izraidīšana un piekrišanas atsaukšana ASV ģenerālkonsulāta darbam Sanktpēterburgā, ceturtdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

“Burtiski šajās minūtēs ASV vēstnieks Hantsmens uzaicināts uz mūsu ministriju, kur mans vietnieks Sergejs Rjabkovs viņam izklāsta šos atbildes pasākumus attiecībā pret ASV,” paziņoja Lavrovs. Viņš norādīja, ka atbildes pasākumi pret ASV būs ne tikai simetriski.

Lavrovs arī teica, ka Maskava spers simetriskus soļus arī pret citu valstu diplomātiem. “Attiecībā uz pārējām valstīm arī viss būs simetrisks attiecībā uz cilvēku skaitu no diplomātiskajām misijām, kuri brauks prom no Krievijas Federācijas. Šobrīd tas pagaidām ir viss,” preses konferencē paziņoja Lavrovs.

ASV pirmdien paziņoja, ka saistībā ar Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušam dubultaģentam Sergejam Skripaļam izraidīs 60 krievu spiegus – 48 “zināmus izlūkošanas virsniekus” Krievijas konsulātā Sietlā un 12 Krievijas misijā ANO. ASV prezidents Donalds Tramps arī uzdeva slēgt Krievijas konsulātu Sietlā sakarā ar tā atrašanos netālu no ASV karaflotes bāzes.

ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu