Rasmusens aicina Kučinski veidot starptautisku darbu grupu Latvijas banku sektora sakārtošanai • IR.lv

Rasmusens aicina Kučinski veidot starptautisku darbu grupu Latvijas banku sektora sakārtošanai

3
Bijušais NATO ģenerālsekretārs, tagad "Norvik bankas" padomes priekšsēdētāja vietnieks Anderss Fogs Rasmusens. Foto: AFP/LETA

Bijušais NATO ģenerālsekretārs un pašreizējais “Norvik bankas” padomes priekšsēdētāja vietnieks Anderss Fogs Rasmusens nosūtījis vēstuli Latvijas Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ar priekšlikumu izveidot starptautisku darba grupu, kas konsultētu Latviju par bankas sektora sakārtošanu, ziņo LETA/AP.

Šajā vēstulē, kas nosūtīta pagājušajā nedēļā un ziņu aģentūras “Associated Press” rīcībā nonākusi otrdien, Rasmusens aicina Kučinski izveidot darba grupu, kurā tiktu iekļauti eksperti no tādām institūcijām kā Eiropas Centrālā banka un ASV Finanšu ministrija.

Rasmusens vēstulē pauž viedokli, ka ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas (“FinCEN”) ziņojums par “ABLV Bank” negatīvi ietekmējis progresu attiecībā uz Latvijas banku sektora sakārtošanu. Viņš uzskata, ka, ņemot vērā ziņas par korupciju Latvijas amatpersonu vidū, starptautiskas ekspertu grupas izveide būtu vienīgā iespēja atjaunot uzticību sektoram.

Piecu līdz desmit starptautisku ekspertu grupa tiktos vismaz četras reizes gadā, lai izvērtētu Latvijas progresu un valdībai iesniegtu publiski pieejamus ziņojumus, teikts Rasmusena priekšlikumā.

Savukārt intervijā Latvijas Radio Rasmusens otrdien par savu pievienošanos “Norvik bankai” teicis, ka gribējis veikt personīgu ieguldījumu tajā, “lai bankas Latvijā atbilstu Eiropas un starptautiskiem standartiem”. “Ja godīgi, tad es pavadīju aptuveni pusgadu, tiekoties ar ”Norvik bankas” pārstāvjiem, pirms es pieņēmu lēmumu pievienoties bankas padomei. Šīs padomes uzdevums ir ieteikt bankai, kā rīkoties, lai uzlabotu cīņu ar naudas atmazgāšanu un korupciju, palīdzēt padarīt bankas darbības caurskatāmākas. Tie ir jautājumi, kuriem es tur pievēršu uzmanību, un tādēļ es pieņēmu šo lēmumu,” teica Rasmusens.

Viņš arī radio atzinis, ka zinājis par ”Norvik bankas”, tāpat kā citu Latvijas banku, problēmām. “Es to ļoti labi apzinos. Un tieši tādēļ es nolēmu pievienoties bankas padomei, lai ar savu pieredzi un starptautiskiem kontaktiem mēģinātu palīdzēt viņiem saprast, kurā virzienā būtu jāstrādā, ja viņi patiesi vēlas tīru banku,” teica Rasmusens.

Komentāri (3)

Sskaisle 27.03.2018. 17.17

A KAS RASMUSENS PAR AICINĀTĀJU? LABI SAMAKSĀTS UN TAGAD MUMS AR PIRKSTU BAKSTĪS? KĀ TU RASMUSEN SAVU DRAUGU ŠRĒDERU NEAICINI AR PUTINU NESADARBOTIES ? KUR TAD TAVI DEMOKRĀTISKUMA UN TAISNĪGUMA PRINCIPI?

Ā – SAPRATU PATI – PAR TO TEV NEMAKSĀ …

LABI – BET RASMUSENA KUNGS – IZSTĀSTIET MUMS – TAUTAI – KUR PALIKA TA NETĪRĀ NAUDA NO ABLV?

+4
-1
Atbildēt

1

    QAnon > Dusma 27.03.2018. 23.37

    Nepārdzīvo, daļa aizgāja Vienotībai perversām izpriecām un sodomītu aksesuāriem!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

kolpants 28.03.2018. 16.43

Хм..делаем ставки, как быстро власти отреагируют на предложение бывшего ген.сека НАТО?)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu