Francijas policija likvidējusi ķīlnieku sagrābēju (papild.) • IR.lv

Francijas policija likvidējusi ķīlnieku sagrābēju (papild.)

Supermarkets Francijas pilsētā Trebē, kur iebrucējs sagrābis ķīlniekus. Foto: AP/LETA

Policija likvidējusi uzbrucēju, kurš kādā lielveikalā Karkasonā Francijas dienvidrietumos piektdien sagrāba ķīlniekus, vēsta avoti drošības dienestos.

Kā ziņots, piektdien trīs atsevišķos incidentos Francijas dienvidrietumos bruņots vīrietis sašāvis policistu, bet pēc tam lielveikalā sagrābis ķīlniekus, no kuriem vismaz divi nogalināti. Pirms tam, domājams, tas pats noziedznieks noslepkavojis vēl kādu cilvēku.

Ievainots arī kāds no policistiem, kas piedalījies ķīlnieku atbrīvošanā.

Iepriekš tika ziņots par desmit ievainotajiem lielveikalā, taču šobrīd policija ziņo tikai par diviem ievainotajiem.

Francijas premjers Eduārs Filips paziņojis, ka visa pieejamā informācija liek domāt, ka notiekošais ir terorakts, ziņo LETA/AFP.

Policists sašauts Karkasonas pilsētā, kur tikusi atklāta uguns uz policistu grupu, bet ķīlnieki sagrābti lielveikalā 15 minūšu brauciena attālumā esošajā Trebes pilsētā. Stāvlaukumā pie lielveikala atrasta automašīna, no kuras pirms tam tika šauts uz policistiem.

Šī automašīna iepriekš tikusi nolaupīta Karkasonā, un laupīšanas laikā viena no automobilī esošajām personām tika noslepkavota, bet otra – ievainota.

Ķīlnieki sagrābti lielveikalā “Super U” un incidenta laikā bijuši dzirdami šāvieni. Kā paziņoja nacionālās policijas preses pārstāvis, lielveikalā nogalināti vismaz divi cilvēki, bet aptuveni desmit ievainoti. Prokuratūra saistībā ar ķīlnieku sagrābšanu sākusi slepkavības izmeklēšanu.

Kā ziņo prokurori, ķīlnieku sagrābējs pasludinājis uzticību džihādistu grupējumam “Islāma valsts”. Savukārt DW.de ziņo, ka ķīlnieku  sagrābējs pieprasījis atbrīvot Salahu Abdeslamu, kuru Francija apsūdz 2015.gada teroraktos Parīzē.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu