LŽA Izcilības balvai nominēta "Ir" žurnāliste par šaubīgu tiesu lēmumu pētījumu • IR.lv

LŽA Izcilības balvai nominēta “Ir” žurnāliste par šaubīgu tiesu lēmumu pētījumu

1
Žurnāliste Indra Sprance Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) pirms piektdien paredzētās Izcilības balvas ceremonijas nosaukusi balvas nominantus piecās kategorijās. Kategorijā “Analītika/pētniecība” balvai izvirzīta žurnāla “Ir” žurnāliste Indra Sprance par tiesu nolēmumu pētījumu maksātnespēju lietās.

Šajā kategorijā vēl izvirzīti tādi pētnieciskās žurnālistikas darbi kā TV3 raidījuma “Nekā personīga” sižetu sērija par krāpšanos ar obligātā iepirkuma komponenti un TV3 raidījumu sērija “Melu teorija”, LTV un Latvijas Radio žurnālistu pētījums par bērnunamiem Latvijā “Sistēmas bērni”, kā arī LTV raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” īstenotā aplokšņu algu atmaskošanas “Operācija Tokija”.

Kategorijā “Ziņa/reportāža” balvai izvirzīti portāla “Delfi” autori par pašvaldību vēlēšanu reportāžām, TV3 žurnālisti Jānis Zvērs un Roberts Blass, LTV žurnāliste Olga Dragiļeva un Latvijas Radio žurnāliste Ina Strazdiņa.

Kategorijā “Apraksts” LŽA nominējusi LTV žurnālistu Dāvi Ernštreitu, sabiedriskā medija komandas veidoto multimediālo stāstu par Vairu Vīķi-Freibergu “Vienmēr prezidente”, LTV žurnālistu komandas veidoto mākslinieka Aivara Vīlipsona portretu, žurnālistu komandas analītisku multimediālu migrācijas projektu “Tēta projekts”,kā arī portāla “Delfi” aprakstu sēriju “Cilvēki pie robežas”.

Kategorijā “Labākais veikums reģionos” šogad izvirzīta publikāciju sērija “No vēlēšanām līdz vēlēšanām” avīzē “Neatkarīgās Tukuma Ziņas”, laikraksta “Kurzemnieks” publikācija par Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšnieku, kurš tiek tiesāts par pilnvaru pārsniegšanu, Inese Minova no “Latgales laika”, Santa Logina no “Zemgales Ziņām” un Inguna Spuleniece no “Kurzemnieka”

Šogad žūrija nolēmusi apbalvot darbus kategorijā “Kultūras žurnālistika”. Balvai izvirzīts kultūrvēsturisku lekciju cikls, kas stāsta par Latvijai nozīmīgiem brīžiem un personībām, “Vaidelote”; portāla “Delfi” multimediāls vizuālās stāstniecības darbs par Mārtiņu Luteru “Reformācijai – 500”; LTV raidījuma “Nacionālie dārgumi” stāsts par leģendāro cimdu adītāju un stāstnieci Jeti Užāni; Gunta Gaidamaviča no LTV raidījuma “Kultūršoks”; LTV žurnāliste Aija Kinca.

Žūrija šogad nolēma nepiešķirt balvu kategorijā “Intervija”, jo iesniegtie darbi neatbilda balvas kritērijiem.

LŽA Izcilības balvas par 2017.gada labākajiem žurnālistikas darbiem izvērtēja Kārlis Dagilis, Inga Spriņģe, Dace Krejere, Anita Brauna un Rita Ruduša.

Vairāk informācijas par nominantiem šeit.

 

 

 

Komentāri (1)

vitalisvita 23.03.2018. 00.20

Cik varam spriest pēc LETA vizuālā izgaismojuma, tad LŽA apbalvotā žurnāliste gan analogu vērtējumu Saeimas veidotajā komisijā neizjuta….Un par ko tas varētu liecināt?
Domāju, ka tas varētu liecināt vienīgi par to, ka tā vara tai tautai tā īsti nepieder, un ka turpmāk mēs savus post-padomju pārstāvjus laist Saeimā tik demokrātiski (bez konsekventas lustrācijas) vairs nevarēsim. Tie hibrīdkara apstākļi mums vienkārši to neļaus.
Vajadzētu arī ņemt vērā, ka šajā politiskās lojalitātes jomā mūsu sabiedroto norādes var nebūt tik liberālas, kādas tās šķietami bijušas banku sektorā.
Joki mazi, jo filmu par neierobežotā liberālisma sekām uztaisījuši pat tādi liberāļi kā norvēģi.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu