Krievija izraidīs 23 Lielbritānijas diplomātus • IR.lv

Krievija izraidīs 23 Lielbritānijas diplomātus

Lielbritānijas vēstnieks Krievijā Laurie Bristow Atstāj Krievijas Ārlietu ministrijas ēku. Foto: ITAR-TASS/LETA

Nedēļas laikā no Krievijas tiks izraidīti 23 Lielbritānijas vēstniecības diplomātiskie darbinieki, sestdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Tas ir Maskavas atbildes solis pret Lielbritāniju saistībā ar tās lēmumu izraidīt 23 krievu diplomātus pēc bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanas, ziņo LETA.

Tāpat Krievija atsauc savu piekrišanu atvērt Lielbritānijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, kā arī tiek apturēta Britu padomes darbība Krievijā.

“Britu puse brīdināta, ka tad, ja tiks veiktas tālākas pret Krieviju nedraudzīgas darbības, Krievijas puse atstāj sev tiesības pieņemt citus atbildes pasākumus,” paziņoja ministrija.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 krievu diplomāti.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons piektdien atzina – ir “lielā mērā iespējams”, ka nervus paralizējošo vielu uzbrukumā Skripaļam licis izmantot Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu