Tās pašas dziesmas, pilnīgi cits koncerts • IR.lv

Tās pašas dziesmas, pilnīgi cits koncerts

Dj Monsta. Foto — Alise Šulca, Picture Agency
Ieva Puķe

Plaša vēriena parādība latviešu mūzikā — Dj Monsta uzstāsies ar LNSO mūziķiem un koklētāju Laimu Jansoni. Viņa oriģinālprogrammu gan pagaidām dzirdējuši tikai japāņi un lietuvieši

Ulda Cīruļa jeb Dj Monstas dzīvokļa mūzikas studijā valda filigrāna kārtība, milzīgā plašu kolekcija sakārtota pa mūzikas izdevniecībām. Apakšējā plaukta stūris devis vārdu abu dīdžeja dēlu mīlulei, trīskrāsu kaķenei Bellai. No patversmes paņemtais dzīvnieciņš bijis kā apmāts ar pirmskara Latvijas Bellaccord ierakstu apdzeltējušajiem vāciņiem, smejoties stāsta namatēvs.

Aizrāvies ar dīdžejošanu kopš 13 gadu vecuma, skaņu plates viņš sācis iepirkt jau skolas laikā, 90. gadu vidū. Krāj arī akreditācijas kartes no pasākumiem, kuros spēlējis. Kaudzes virspusē pavīd hokeja kluba Dinamo Rīga simbolika. Dj Monsta ar ilglaicīgu sadarbības partneri, koklētāju Laimu Jansoni uzstājies pirms kāda no mačiem. Savukārt plakāts, kur viņš stāv blakus neierasti sportiski ģērbtam Raimondam Paulam, vēsta par nesenajiem koncertiem un albumu Visas taisnības, ko izdeva Imanta Ziedoņa muzejs un fonds Viegli. Maestro improvizēja pie klavierēm, Uldis — pie dīdžeja pults.

Cīrulis lieliski pārzina un virtuozi miksē ļoti daudzus mūzikas stilus, ieskaitot džezu un klasiku — uzsver viņa kolēģis, mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks.

Šī daudzveidība izgaismojas arī, kad pats Dj Monsta (agrāk pazīstams arī kā Dj Monstrs) savam pseidonīmam neatbilstoši pacietīgi sniedz ieskatu nu jau 25 gadus ilgajā profesionālajā karjerā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu