Tiesa atļāvusi "ABLV Bank" pārdot tās meitasbanku Luksemburgā • IR.lv

Tiesa atļāvusi “ABLV Bank” pārdot tās meitasbanku Luksemburgā

1
"ABLV Bank" logo. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Luksemburgas komerctiesa (Tribunal de Commerce de Luxembourg) atļāvusi “ABLV Bank” pārdot tās meitasbanku Luksemburgā, aģentūrai LETA pavēstīja “ABLV Bank” grupas komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis.

Luksemburgas komerctiesa piektdien noraidīja regulatora lūgumu par “ABLV Bank Luxembourg” likvidāciju. Tiesa nozīmēja divus ārējos administratorus, kuri bankā strādās tuvākos sešus mēnešus, līdz banka atradīs jaunus pircējus.

“Līdz ar tiesas lēmumu Luksemburgas regulators “Commission de Surveillance du Secteur Financier” (CSSF) pārtrauks savu darbu “ABLV Bank Luxembourg” kā pagaidu administrators,” teica Eglītis.

Ar Luksemburgas tiesas lēmumu saglabāts bankas aizsardzības statuss ar maksājumu ierobežojumiem.

“”ABLV Bank” ir pārliecināta, ka šis ir labākais iespējamais iznākums Luksemburgas bankas klientiem un darbiniekiem. Banka ir gandarīta, ka Luksemburgas bankas darbība atzīta par stabilu. Turklāt pagājušajā nedēļā banka Luksemburgā pierādīja, ka tā spēj ātri savākt nepieciešamo likviditātes apjomu, lai izpildītu visus ārējo pārskaitījumu pieprasījumus, teica Eglītis.

Viņš arī pavēstīja, ka potenciālie investori jau ir izrādījuši interesi par Luksemburgas bankas iegādi.

Eglītis sacīja, ka Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumi tika pieņemti par visiem grupas uzņēmumiem. Taču “ABLV Bank” meitasbankas Luksemburgā kapitāla pietiekamības rādītājs ir 29% salīdzinājumā ar likumā noteiktajiem 10,5%, bet likviditātes seguma rādītājs ir 383%, kamēr likumā noteiktais minimums ir 100%. Bankai arī nav slikto aizdevumu.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā ECB lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, “ABLV Bank” akcionāri ārkārtas sapulcē 26.februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. “ABLV Bank” pauda uzskatu, ka šādā veidā vislabāk spēs nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Komentāri (1)

kolpants 09.03.2018. 18.23

хм..интересно…может это и было одно из решений..потом банк купит “как бы” не связанный с нынешними владельцами покупатель..и в банк перейдут основные клиенты АБ. Ну а там уже может местные власти не так чувствительны к заявлениям институций из США.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu