Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Jau pirmajā Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības dienā sestdien tika pārdots vairāk nekā 81 tūkstotis no 95 000 biļešu, bet biļešu tirdzniecība raisīja lielu neapmierinātību. Biļešu tirdzniecība internetā notika gausi, un atklājās, ka noticis arī pašmāju hakeru uzbrukums. Tomēr pēc iegādes biļetes nebija saņēmuši 486 cilvēki. Svētku rīkotāji biļešu tirgotājam SIA Biļešu paradīze pārmeta arī līguma pārkāpumu — par katru internetā nopirkto biļeti iekasēta komisijas maksa. Kultūras ministre Dace Melbārde (NA) ierosināja nākamo svētku biļešu tirgotāju izraudzīties starptautiskā konkursā vai rīkot biļešu izlozi.

Saeima steidzami grozīja Kredītiestāžu likumu un samazināja banku likvidatoru, administratoru un viņu palīgu atlīdzību. Turpmāk likvidatori nesaņems atlīdzību par viegli atgūto kredītiestādes līdzekļu daļu. Kopējais atlīdzības apmērs nevarēs pārsniegt 100 000 eiro mēnesī. Pret likuma grozījumiem iebilst Maksātnespējas administratoru asociācija.

Pērn bija straujākais IKP pieaugums Latvijas ekonomikā pēdējo sešu gadu laikā. Kopprodukts salīdzinājumā ar 2016. gadu palielinājās par 4,5%. Lielākais pieaugums bija apstrādes un ieguves rūpniecībā, bet mājsaimniecību izdevumi bija lielākie pēdējo 10 gadu laikā.

SAB deputātei Ingunai Sudrabai (NSL) atteica pielaidi valsts noslēpumam. Arī ģenerālprokurors izskatīja viņas sūdzību un februāra beigās nosūtīja atbildi. Tās saturu neatklāj.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu