VIDEO: Kāpēc nogrima ABLV banka? • IR.lv

VIDEO: Kāpēc nogrima ABLV banka?

34
Kadrs no video.

Kā divās nedēļās nogrima trešā lielākā Latvijas banka ABLV?

Bankas nogrimšanas hronoloģija, lielākie ASV finanšu uzrauga FinCEN pārmetumi uzskaitīti šajā video.

Meklējiet arī atbildes, kāpēc ABLV Bank par pārkāpumiem nesodīja Latvijā.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

 

Komentāri (34)

Sskaisle 05.03.2018. 18.08

nu nevajag ASV nekādus pierādījumus par korupciju Latvijā –

nu kādus vel pierādījumus vajag, ka korupcija ir Latvijas valsts būtība – nu bandītu valsts – nu – darbaļaudis uzrakstīs partijai kvēla lūguma vēstuli un viss ritēs kā pa ziepēm tālāk

eh – …

“Pēc informācijas saņemšanas no prokuratūtras un paskaidrojumu saņemšanas no Koļegovas tad arī vērtēšu, kāda varētu būt tālākā rīcība. Ja gadījumā šī apsūdzība kādā mērā skar viņas profesionālo darbību, viņas iespēju vadīt šo nozīmīgo iestādi, tad, protams, droši vien būtu jāpieņem kādi lēmumi, ka varētu tikt atstādināta amatpersona no darba.

Bet, ja tas skar tikai viņas personiskos jautājumus, tad, iespējams, varētu turpināt esošo darbu,” teica ministrs.

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/gerhards-puse-valsts-vides-dienesta-darbinieku-paudusi-atbalstu-kolegovai.a270177/
Gerhards atzīmēja, ka VVD ir daudz izaicinājumu, piemēram, drīzumā atsāksies Inčukalna gudrona dīķu attīrīšana.

Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde februāra vidū nodeva prokuratūrai apsūdzības celšanai lietu par VVD ģenerāldirektores Koļegovas amatpersonas deklarāciju.

+2
0
Atbildēt

1

    andrejs > Dusma 05.03.2018. 20.47

    nu nevajag ASV nekādus pierādījumus par korupciju Latvijā –
    ———-
    Viņi palasa krievu šuneļu komentus irsī un ar to laikam pietiek

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

andrejs 05.03.2018. 16.35

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) iecerētais likvidējamās Trasta komercbankas administrators Armands Rasa jau paslepus noslēdzis vienošanos par savas oficiālās atlīdzības sadali, gandrīz trešo daļu atvēlot Vienotības Saeimas deputātes Solvitas Āboltiņas vīra Jāņa Āboltiņa savulaik vadīta uzņēmuma bijušajam administratoram Mārtiņam Bunkum.

Ilmārs Krūms rakstiski tiesai norādīja iemeslus, kāpēc komisijas izraudzītais kandidāts Armands Rasa nevar kļūt par bankas administratoru – piemēram, viņa birojam bija noslēgts līgums ar vienu no Trasta komercbankas kreditoriem.

Daudzus izbrīnījusī iespaidīgā summa – 2,09 miljoni eiro, ko nu jau bijušais AS Trasta komercbankaadministrators Ilmārs Krūms bija deklarējis kā pagājušā gada ienākumus šajā postenī, – var izrādīties pieticīga, salīdzinot ar ienākumiem, kurus vismaz teorētiski var saņemt bankas jaunais administrators Armands Rasa ar saviem palīgiem no advokāta Mārtiņa Bunkus biroja.
Rasam izmaksājamā atlīdzība veiksmes gadījumā var nozīmīgi pārsniegt Krūma ienākumus: kā rāda 16. novembrī notikušās Trasta komercbankas kreditoru sapulces protokols, jaunais administrators saņems gandrīz trešo daļu no kreditoriem izmaksājamām summām.
“Tiek pieņemts lēmums: vienoties ar LAS Trasta komercbanka administratoru Armandu Rasu un noteikt LAS Trasta komercbanka administratoram Armandam Rasam atlīdzību 30% apmērā no kreditoriem izmaksājamās summas, pieskaitot PVN,” teikts bankas kreditoru sapulces protokolā.
Šī summa var būt ļoti iespaidīga: viens no kreditoru sapulces dalībniekiem tās laikā, kā teikts protokolā, ir minējis aplēses, ka pašlaik Trasta komercbankas pārpalikušie aktīvi varētu būt lēšami aptuveni 49 miljonu eiro vērtībā.

+1
-1
Atbildēt

3

    tonijs > andrejs 05.03.2018. 16.41

    ēriks-andrejs rakstīja: …Vienotības Saeimas deputātes Solvitas Āboltiņas vīra Jāņa Āboltiņa savulaik vadīta uzņēmuma bijušajam administratoram Mārtiņam Bunkum.
    ……..
    Jā, nu tas nu gan ir spēcīgs kompromats par Vienotību. Pat muļķim skaidrs, ka Bunkus daļu naudas būtu atdevis Jānim Āboltiņam, bet tas savukārt- Solvitai āboltiņai, bet tā savukārt- Vienotībai. Idiots.

    +2
    -2
    Atbildēt

    1

    kolpants > tonijs 05.03.2018. 16.53

    Ну кто тогда думал, что у Единства так просядет рейтинг, что даже такие “мелочи” начнут его еще больше утапливать?
    В том-то и дело, что у людей от ощущения собственной богоизбранности и вседозволенности уже так “едет крыша”, что начинают уже откровенно и открыто…чудить, если так можно сказать.

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    kolpants > kolpants 05.03.2018. 16.55

    Да, да, предвижу-у ЦС в рижской думе аналогично. Просто вот ЦС повезло, что благодаря политике того же Е, НО и СЗК избиратель ЦС будет до последнего голосовать за ЦС.
    Во-первых, из-за абсолютно неумелых действий по языковым вопросам.
    Во-вторых, по логике “так ваши воры не лучше, так я лучше за своих проголосую”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > andrejs 05.03.2018. 16.39

    Likvidējamās «Trasta komercbankas» (TKB) maksātnespējas administratora Armanda Rasas pusgada darbs bankai izmaksājis 2,9 miljonus eiro, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «de facto».
    —————
    Vai šito godīgo administratoru amatā izmisīgi nebīdīja Vienotība?

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > andrejs 05.03.2018. 21.21

    Vienotība nekad karoti ar ikriem mutei garām neaizliks.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > andrejs 05.03.2018. 17.08

    andrej , man tev jāpiekrīt , ka ja ir tā, ka raksti , ka trasta komercbankas miljonus saņem vienotība – tad naciķiem nervi beigti – galu galā – jūsu parādnieks taču izkārtoju to likumu, ka banku bankrotā mna saņem tos mijonus –

    klau – sasodītie naciķi – kā es jūs saprotu – gadsimta neveikme – var teikt

    bet nu no otras puses – ja čakli tās Dziesmu svētku biļete par 10x lielāku cenu pārdosiet – nu taču , ka labi nopelnīsiet – ja saskaita visus koncertus, vispār visus simtgades pasākumus ar naciķu ķetnām uz tiem – rodas jautājums – jums tiešām nepietiek?

    +2
    0
    Atbildēt

    3

    andrejs > Dusma 05.03.2018. 20.48

    ja ir tā, ka raksti , ka trasta komercbankas miljonus saņem vienotība
    ———
    Un tev nav nervi beigti?

    +1
    -2
    Atbildēt

    1

    Vahamurka > andrejs 05.03.2018. 21.21

    Dusmai nervi beigti,ka Parādnieks viņu neņem par trešo sievu.
    ANDRIS ĀRGALIS
    Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs
    6. decembris, 2012, 10:18
    Iesniegums par personu saukšanu pie kriminālatbildības iesniegts pret LKB administratoru Jāni Ozoliņu un tām fiziskajām personām, kuras īstenoja 2012.gada 27.augusta darījumu. Šī darījuma rezultātā bankai ieķīlātā manta, kuras vērtība bija vairāk kā 62 miljonu latu, tika pārdota SIA „Atlantijas Biroji” par trīs reizes zemāku cenu – par nedaudz vairāk kā 20 miljoniem latu, turklāt atliekot pirkuma cenas samaksas termiņu uz 15 gadiem.

    LKB administrators nerīkoja izsoli, bet šo mantu pārdeva paša administrētās maksātnespējīgās bankas meitas sabiedrībai SIA „Atlantijas biroji”, kurai nav līdzekļi pirkuma cenas samaksas veikšanai, portālam Diena.lv norāda Ārgaļa advokāts Gatis Gailums.

    “Darījuma rezultātā administrators nevien ir samazinājis atgūstamās mantas vērtību vairāk kā 42 miljonu latu apmērā, bet ir nodrošinājis sev „mūža” algu 15 gadu garumā. Šī darījuma dēļ LKB likvidācijai būs nepieciešama administratora turpmāka „palīdzība” vismaz šos nākamos 15 gadus, jo tieši tik ilgā laikā mantas ieguvējam ir jāveic maksājums. Ņemot vērā līdzšinējās administratora darbības izmaksas, var droši secināt, ka lielākā daļa no 15 gadu laikā maksājamās summas tiks novirzītas nevis kreditoru prasījumu apmierināšanai, bet gan administratora atalgojuma izmaksāšanai. Tādēļ pat nolīgto pirkuma maksu par bankas mantas pārdošanu kreditori visticamāk nesaņems,” teikts Ārgaļa paziņojumā. https://www.diena.lv/raksts/latvija/viedokli/argalis-krajbankas-administrators-nodrosinajis-sev-muza-algu-15-gadu-garuma-13982030

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > Dusma 05.03.2018. 17.12

    jūsu parādnieks taču izkārtoju to likumu, ka banku bankrotā mna saņem tos mijonus
    ———————–
    Pirmā dzirdēšana. Atsauci varētu palūgt?
    Manuprāt, tolaik, kad pieņēma MNA likumu, NA (un Parādnieks) vispār nebija pat Saeimā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > andrejs 05.03.2018. 18.00

    aktieris andrej – eklēriņu ar kafiju ar pasniegt – vai kā?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    tonijs > Dusma 05.03.2018. 17.32

    Tur jau nekādi miljoni nesanāk. Pieņemsi, ka visi ir noslēguši slepenas vienošanās, ka trešdaļu summas atdos tālāk.
    Rasa Bunkum 1/3 no 3 miljoniem- tas ir 1 miljons,
    Bunkus Āboltiņai 1/3 no 1 miljona- tie ir 0,3 miljoni,
    Āboltiņš Āboltiņai 1/3 no 0,3 miljoniem- tas ir 0,1 miljons (100 tūkstoši),
    Āboltiņa Vienotībai 1/3 no 0,1 miljona- tas ir 0,03 miljons (30 tūkstoši).

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > tonijs 05.03.2018. 17.51

    Bunkus Āboltiņai 1/3 no 1 miljona- tie ir 0,3 miljoni,
    а вот дальше уже может быть любое распределение.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

QAnon 06.03.2018. 10.23

Krievu draudziņi semīti: Muhomors Kadafi, Huseins, Jasirs Arafats un pagaidām vēl nedabeigtais Asads, bija drauds cilvēcei, tāpat arī miljoniem Junkera un Merķeles salūgto džihada pabalstu migrantu. Lielākie antisemīti ir koreni, linģermani, ždanokas, esterkini, berņi, suharenkas un citi aškenazi, kuri karo pret arābiem.

0
-1
Atbildēt

1

    QAnon > altinyildiz 06.03.2018. 10.24

    Sorry, tas bija domāts “neidiotam”, Toņkai

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu