Girl from Ipanema* • IR.lv

Girl from Ipanema*

11
Laura Rizoto. Foto — Reinis Inkēns, speciāli Ir
Marija Leščinska, speciāli Ir

Brazīliete ar latvietes raksturu Laura Rizoto (23) šogad pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maijā notiks Lisabonā

Es dzīvoju un strādāju Ņujorkā, — skaidrā latviešu valodā saka Laura Rizoto, pēc tam līgani pārejot uz angļu valodu, kas ir viņas ikdienas saziņas valoda.

Pretrunīgi vērtētā lidotāja Herberta Cukura mazmazmeita un Dženiferas Lopesas portugāļu valodas skolotāja latviešu publikai pirms dalības konkursā Supernova, kurā sestdienas vakarā uzvarēja, nebija zināma. Tomēr viņas karjera jau uzņēmusi ievērojamus apgriezienus — līdz šim izdoti divi albumi, trešais — vairāku minialbumu sērija — tiek gatavots, Laura ieguvusi arī maģistra grādu mākslās Kolumbijas Universitātē.

«Man patīk strādāt,» viņa godīgi saka, atradusi laiku sarunai vienā no pēdējām dienām Latvijā. Te viņa nodzīvoja mēnesi. Ar ķēdītē iekārtu Saules simbolu ap kaklu un ietinusies populārajā šallē ar latvju rak-stiem, Laura viegli ieplūst starp latviešiem. Taču šī ir pirmā reize, kad viņa ir Latvijā — savas vecmāmiņas dzimtenē.

Pastāsti vairāk par sevi! Tu esi dzimusi Brazīlijā, dzīvo Ņujorkā, bet tev ir arī Latvijas pilsonība?
Jā, dubultpilsonība. Arī manam tētim tāda ir, jo mana vecmāmiņa Doloresa, viņa mamma, ir no Liepājas. Viņa vēl dzīvo Brazīlijā, bet vēlas pārcelties uz Latviju. Patiesībā pārcelsies uz Latviju, mēs jau to plānojam. Man ir arī brālēns un māsīca, kuriem ir Latvijas un Brazīlijas dubultpilsonība, viņi jau ir pārcēlušies uz Latviju. Tēta ģimenes puse ir no Latvijas, bet mamma ir portugāļu izcelsmes brazīliete. Tādas ir manas saknes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu