Pieci interesanti koncerti martā • IR.lv

Pieci interesanti koncerti martā

Koklētāja Laima Jansone. Publicitātes foto
Dāvis Eņģelis speciāli Ir

1.27. marts. Latvijas Jaunās mūzikas dienas

Marts ir krāšņi svētki laikmetīgajai jeb mūslaikos rakstītajai mūzikai. Latvijas Jaunās mūzikas dienas piedāvā piecus koncertus, diskusiju un kompozīciju konkursu jaunajiem talantiem. Atklāšanas koncerts veltīts klaviermūzikai, te galvenajās lomās pianisti Diāna Zandberga un Rihards Plešanovs. Festivālā dzirdēsim arī stīgu kvartetu ReDo un trio Art-i-Shock un vēl daudzus šeit neuzskaitāmus mūziķus visjaunākajā latviešu kamermūzikā.

3. martā koncertzālē Lielais dzintars. Pianists Reinis Zariņš, čellists Rustems Hamiduļļins, Liepājas Simfoniskais orķestris, diriģetns Lucs Kēlers

Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu atklās koncerts, kurā gadsimts likts klāt gadsimtam bez īpašas hronoloģiskas precizitātes, toties rūpējoties par lielu un augstvērtīgu muzikālo daudzveidību. Haidna Pirmais čellkoncerts, Bartoka Trešais klavierkoncerts, Dvoržāka Astotā simfonija kā ķekarā iekārtas spīdošas vīnogas, apveltītas ar mūžīgu daili un nemirstību. Kopā ar Liepājas simfoniķiem un diriģentu Lucu Kēleru kā solisti uzstāsies pianists Reinis Zariņš un čellists Rustems Hamiduļļins.

15. martā Lielajā ģildē DJ Monsta un kokles simfoniskais faktors. DJ Monsta,  Laima Jansone, Egils Upatnieks, stīgu kvartets (Ilze Kirsanova, Raimonds Melderis, Liene Beitāne, Ainārs Paukšēns)

Lai arī stīgu kvartetam nav dots nosaukums, šim mūziķu karē piemīt sava personība, viņi prot sagādāt pārsteigumus ar neparastām, izdomas bagātām pro­grammām LNSO kamermūzikas koncertos. Šoreiz kopā ar stīgu kvartetu saspēlēsies orķestra oboju koncertmeistars Egils Upatnieks, skanēs Laimas Jansones jaundarbs, kurā gan akustiskas un kokliskas, gan elektroniskas līnijas. Mūzika izraudzīta arī no Rabiha Abū Halila un Alfrēda Šnitkes plauktiem, bet Rolanda Kronlaka kompozīcijas, kaut koncertos dzirdamas reti, vienmēr ir gaidīts notikums.

Savukārt par DJ Monstu viss būtiskais pateikts koncerta relīzē: «Viņa intelektuā­lās spēles arvien apliecina teicamu gaumi un neizsmeļamu izdomu.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu