Radars Latvija • IR.lv

Radars Latvija

Grūtībās nonākušās ABLV Bank akcionāri pirmdien nolēma banku likvidēt paši. Pēc bankas līdzīpašnieka Ernesta Berņa teiktā, sākt pašlikvidāciju nolemts, lai pasargātu banku no neprofesionālas rīcības, jo daudzi maksātnespējas procesi beidzas ar kriminālprocesiem. Likvidatora amata kandidāts ir zvērināts advokāts Elvijs Vēbers. Otrs bankas līdzīpašnieks Oļegs Fiļs (attēlā) teica, ka personīgi uzraudzīs likvidatoru darbu. Eiropas Centrālā banka konstatēja, ka ABLV Bank un tās meitasbanka Luksemburgā sabrūk vai ir gaidāms to sabrukums, tāpēc FKTK pagājušās nedēļas beigās noteica bankai noguldījumu nepieejamību. Bankas klienti gan saņems garantēto noguldījumu atlīdzību līdz 100 000 eiro, un tāda pienākas ap 22 750 klientiem.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs noteica aizliegumu Latvijā ieceļot 49 personām, kas saistītas ar Krievijā nogalinātā advokāta Sergeja Magņitska lietu. Latvijā aizliegts iebraukt Čečenijas līderim Ramzanam Kadirovam, Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājam Aleksandram Bastirkinam, bijušajam Krievijas Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētāja vietniekam Oļegam Logunovam, Valsts domes deputātam Andrejam Lugovojam un citiem.

Nacionālās drošības padome SAB direktora amatam uz atkārtotu pilnvaru termiņu vienbalsīgi izvirzīja Jāni Maizīti. Par Maizīša kandidatūru vēl jābalso Saeimai. Prezidents Raimonds Vējonis aicināja deputātus nekavēties ar balsojumu.

Valsts vides dienesta vadītājai Ingai Koļegovai prokuratūra uzrādīja apsūdzību par to, ka viņa valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījusi pilnīgu un patiesu informāciju par darījumiem lielā apmērā. Runa ir par viņai daļēji piederējušā koka palešu ražotāja SIA Pallogs dividenžu sadali. Tā kā VVD vadītājai kopš 5. februāra ir slimības lapa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija par amata ierobežojumiem Koļegovai domās pēc viņas atgriešanās darbā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu