Nepildot amata pienākumus, Rimšēvičs nesaņems atalgojumu Latvijas Bankā • IR.lv

Nepildot amata pienākumus, Rimšēvičs nesaņems atalgojumu Latvijas Bankā

2
Ilmārs Rimšēvičs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs nesaņems atalgojumu, kamēr viņš nepilda amata pienākumus, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Latvijas Banka pēc konsultācijām ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) par Rimšēvičam piemēroto drošības līdzekli ir saņēmuši visus nepieciešamos skaidrojumus. “Varu apstiprināt, ka laikā, kamēr Latvijas Bankas prezidents nepilda amata pienākumus, atalgojumu viņš nesaņems,” teica Silakalns.

Tāpat Silakalns norādīja, ka, ņemot vērā piemēroto drošības līdzekli, kopš otrdienas, 20.februāra, Rimšēvičs nav bijis centrālajā bankā.

Latvijas Bankas publiskotā informācija liecina, ka janvārī Rimšēvičam atalgojumā par kārtējo mēnesi izmaksāti 10 287 eiro.

Rimšēvičs algā centrālajā bankā 2016. gadā saņēma 150 824 eiro, kas ir par 13 187 eiro vairāk nekā 2015.gadā, kad Latvijas Bankas prezidents saņēma 137 007 eiro. Par to liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas ienākumu deklarācija par 2016.gadu.

Patlaban Latvijas Bankas prezidenta pienākumus pilda Zoja Razmusa.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rimšēvičs tiek turēts aizdomās kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs ir vismaz 100 000 eiro. Rimšēvičam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Vienlaikus Rimšēvičs paziņojis, ka neatkāpsies no amata.

Komentāri (2)

J.šveiks 27.02.2018. 19.40

viņš atsācis iet uz darbu , un pieprasījis atcelt drošības līdzekļus , attiecība uz darba pienākumu pild’;išanu un izbraukšanu no v alsts.
https://www.diena.lv/raksts/latvija/zinas/neatcel-rimsevicam-piemerotos-drosibas-lidzeklus-14192153

0
0
Atbildēt

0

tonijs 26.02.2018. 16.05

Laba ziņa, tas ir pareizi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu