Latkovskis: sabiedrotie Rietumos nesaprastu Maizīša nepārvēlēšanu SAB • IR.lv

Latkovskis: sabiedrotie Rietumos nesaprastu Maizīša nepārvēlēšanu SAB

4
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Latvijas sabiedrotie Rietumos nesaprastu, ja Saeima nepārvēlētu amatā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāju Jāni Maizīti. Šādu viedokli telekanālā LNT pauda Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Latkovska vērtējumā, laiki pašlaik ir ģeopolitiski sarežģīti, bet SAB demonstrējot, ka sekmīgi strādā un spēj glabāt valsts noslēpumus.

Politiķis atzīmēja, ka 100% pārliecība nevar būt ne par vienu Saeimas balsojuma iznākumu, jo ir bijuši precedenti, kad tiek solīts atbalsts, tomēr amata kandidāts tiek izgāzts, tomēr šoreiz cerības uz Maizīša pārvēlēšanas vairojot apstāklis, ka balsojums būs atklāts.

Ja mēs viņu neapstiprināsim, kā mēs šo izskaidrosim saviem Rietumu partneriem, no kuriem saņemam lielāko daļu drošības jomas informācijas, jo nav nekāds noslēpums, ka mums pašiem plaša aģentu un izlūka tīkla nav, retoriski vaicāja Latkovskis. Viņš uzsvēra, ka pielaižu valsts noslēpumam atteikšana pāris deputātiem nevarētu būt pārāk nopietns arguments nepatikai pret Maizīti.

Kā ziņots, Nacionālā drošības padome ir nolēmusi izvirzīt pašreizējo SAB direktoru Maizīti arī nākamajām pilnvaru termiņam.

Savukārt Latvijas Bankas (LB) vadītāja Ilmāra Rimšēviča korupcijas lietā izmeklēšana norit veiksmīgi, sacīja Latkovskis. Uzsverot, ka tas ir viņa personīgais viedoklis, Latkovskis izteicās, ka saistībā ar šo lietu “būs vēl epizodes, būs vēl personas” un “mūs sagaida jauni pārsteigumi”.

Latkovskis piesauca ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) paziņojumu, kurā redzamas norādes uz politisko korupciju. Politiķis atzīmēja, ka Latvijas atbildīgās iestādes ir sākušas sadarbību gan ar šo, gan citām ietekmīgām ASV drošības struktūrām.

Deputāts teica, ka, parādoties informācijai par LB prezidenta aizturēšanu aizdomās par korupciju, trūkusi krīzes vadība sabiedrības informēšanā. “Kāpēc gan virknē valsts pārvaldes iestāžu ir labi apmaksāti sabiedrisko attiecību speciālisti?” retoriski vaicāja komisijas vadītājs, kā galveno atbildīgo norādot premjeram pakļauto Valsts kanceleju un kā neveiksmīgu komunikāciju novērtējot arī Aizsardzības ministrijas paziņojumu saistībā ar Rimšēviča fotoattēla izplatīšanu.

Latkovska vērtējumā, Rimšēviča “turēšanās pie krēsla” pašlaik nodara vislielāko postu Latvijas tēlam un esot žēl, ka Rimšēvičs kopā ar advokātu ir izvēlējies aizstāvēšanās taktiku, kas nomelno Latviju.

Kā zināms, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu pret Rimšēviču par kukuļņemšanu. Viņš paziņojis, ka neatkāpsies no amata.

Komentāri (4)

kolpants 23.02.2018. 11.44

А вообще не слишком часто раздается от политиков “нас не поймут”? Такое ощущение, что все делается не для самого народа, а лишь бы “союзники правильно поняли бы”.
Может, союзникам на самом деле довольно все равно, утвердили заново или нового выбрали?

+2
0
Atbildēt

0

Sskaisle 23.02.2018. 13.30

PROTAMS, ka mūs nesapratīs – kā var saprast, ja parādes durvis atveram briselei un vašingtonai bet sētas durvis maskavai?

visīstākie bezsaimnieki , kuri vēl debīli iedomājas, ka ir paši gudrākie un veiklākie

+1
0
Atbildēt

0

QAnon 24.02.2018. 18.17

Pēc Latkovska domām tas ir labi, ka Latvijā neķer krievu spiegus un neatmasko nodevējus, Es uzskatu, ka tam mēslam vienam no pirmiem ir jābūt uz atjaunotās Latvijas Politiskās policijas nopratināšanas sola un jāpaskaidro sava mīlestība pret sūdu maisu, Maizīti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu