Pieci skolotāji saņem Ekselences balvas • IR.lv

Pieci skolotāji saņem Ekselences balvas

1
Skolotāju Ekselences balvas laureāti. No kreisās: Agnese Slišāne, Agnese Freiberga, Ilgonis Vilks, Līga Ragaine un Aleksandra Ivanova. Foto: Toms Grīnbergs

Latvijas Universitātes Mazajā aulā trešdien pasniedza Ekselences balvas pieciem matemātikas, ekonomikas, bioloģijas, fizikas un ķīmijas skolotājiem. 

Ekselences balvas šogad saņēma: fizikā – Ilgonis Vilks no Jūrmalas Alternatīvās skolas, ķīmijā – Agnese Freiberga no Jelgavas Valsts ģimnāzijas, bioloģijā – Līga Ragaine no Madonas Valsts ģimnāzijas, matemātikā – Aleksandra Ivanova no Zvejniekciema vidusskolas un ekonomikā – Agnese Slišāne no Ogres 1. vidusskolas.

Intriga par to, kuri skolotāji saņems Ekselences balvu, trešdien saglabājās līdz vakaram, jo dienas garumā 25 balvai izvirzītie skolotāji vadīja stundas skolēniem, veidoja stundu plānus un veica metodiskos uzdevumus Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā. Skolotāja prasmi novadīt stundu aizraujoši, iesaistot mūsdienu tehnoloģijas un liekot skolēniem domāt, vērtēja īpaša žūrija – katrā zinātņu nozarē pieci žūrijas locekļi.

Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks skolotāju Ekselences balvas sacensību garu salīdzināja ar sportistu cīņu par medaļām Pjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs. “Šo sacensības momentu gribu salīdzināt, kas notiek tur tālu Pjončhanā, olimpiādē, kur turam īkšķus par mūsu Latvijas sportistiem, lai viņi nestu savu vārdu pasaulē. Tas, kas notiek šodien Ekselences balvas finālā, nesīs slavu Latvijai vēl lielākā apjomā un paliekamākā veidā nekā sportistu sasniegumi, kas pašlaik notiek olimpiādē, jo jūs ar savu darbu un sniegumu Ekselences balvā palīdzēsiet izveidot jauno Latvijas zinātnieku, uzņēmēju un darbinieku paaudzi, kas ar savu inovatīvo pieeju un kompetenci varēs panākt, lai Latvijas vārds skan ar godu un cieņu,” sacīja I. Muižnieks.

1400 eiro katram balvas ieguvējam nodrošināja Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija, AS „Swedbank”, AS „Latvijas valsts meži”, “Accenture Latvijas filiāle” un SIA “Lielvārds”.

Pasākumu „Ekselences balva” organizēja LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, ziedojumus administrē LU fonds.

Komentāri (1)

Sskaisle 22.02.2018. 14.08

https://www.youtube.com/watch?v=aZsYdesxVCg

school-swap-korea-style
Published on 29 Nov 2016
SUBSCRIBE 3.7K
Subscribe Subscribed Unsubscribe
School Swap: Korea Style –
Episode 1
Documentary in which Welsh students experience the South Korean education system. Three Pembrokeshire teens spend three days in one of the toughest school regimes in the world.
School Swap: Korea Style –
Episode 1
What does it take to have the best school in the world? To find out, three Welsh teenagers from Pembrokeshire swap their classroom, teachers and parents for a school on the opposite side of the world. South Korea boasts one of the best education systems in the world, but also one of the toughest. So for three days, they will live and breathe Korean education to find out the secret to their success. Can they hack it?
Category

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu