Rimšēviča stāsti • IR.lv

Rimšēviča stāsti

1
Aivars Ozoliņš

LB prezidentu tur aizdomās par kukuļa pieprasīšanu lielā apjomā

Klausoties Ilmāra Rimšēviča preses konferencē otrdien vēstīto par savu unikālo lomu Latvijas vēsturē un cīņu pret negodīgiem baņķieriem, nācās atminēties Bībelē teikto: «Kam jākļūst pazudinātam, tas papriekš kļūst lepns.»

Rimšēvičs neatkāpšoties no Latvijas Bankas prezidenta amata. «Esmu cilvēks, kas tik tiešām ir stāvējis klāt daudzās Latvijai svarīgās lietās, daudzos svarīgos attīstības un vēstures mirkļos», un arī pašlaik valstij esot vajadzīga viņa palīdzība. Tikai, «lai cik es pūlētos, man nav izdevies sasaukt ātrāk Nacionālās drošības padomes sēdi».

Rimšēvičs neredz savas episkās pozas traģisko komiskumu. Viņš nav pat Nacionālās drošības padomes loceklis, bet NDP sēdi var sasaukt tikai Valsts prezidents. Savukārt LB prezidents preses konferencē sapinās pretrunās pat savos mednieku stāstos par makšķerēšanu Kamčatkā, kur visus atbraucējus saliekot vienā autobusā un vedot uz upi, tāpēc Associated Press publicētā fotogrāfija, kurā viņš redzams dzīrojam ar citiem makšķerniekiem, droši vien esot viltota, kaut gan viņš to neesot redzējis.

Ja nevar skaidri un ticami atbildēt uz tik vienkāršiem jautājumiem, ko lai domājam par lielajiem sazvērēstību stāstiem?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu