Amatu LELB atstājis mācītājs Juris Rubenis • IR.lv

Amatu LELB atstājis mācītājs Juris Rubenis

7
Mācītājs Juris Rubenis. Foto: Ģirts Ozoliņš, Picture Agency

Pēc 36 gadiem mācītājs Juris Rubenis pārtraucis kalpošanu Latvijas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā (LELB), aģentūra LETA noskaidroja baznīcā.

LELB pārstāvis Kaspars Upītis pastāstīja, ka Rubenis vērsies LELB ar lūgumu atbrīvot viņu no baznīcas kalpošanas, savukārt baznīca respektējusi viņa lūgumu.

“Rubenis ilgstoši nekalpoja draudzē. Tā ir viņa izvēle. Neviens viņu nav atlaidis ar varu. Viņš pats izvēlējies savu ceļu. Mēs respektējam viņa izvēli,” teica Upītis.

Sociālajā tīkla “Facebook” mācītājs Indulis Paičs rakstīja, ka notikusi vairāku mācītāju “agresīvā kampaņa pret mācītāju Juri Rubeni, kas sasniedza zīmīgu kulmināciju pagājušā gada Klusajā nedēļā”. “”Rūpju māktie” Rīgas un daži apkārtnes mācītāji ir nākuši kopā, runājuši, veidojuši komisiju, kas sastāda vēstules gan pašam Jurim, gan izvirza prasības bīskapiem rīkoties. Pat tiem, kurus Juris savā laikā pats ir kristījis un ievadījis ticībā, licies svarīgi cīnīties ar “ļaunumu”, kas nāk no Rubeņa grāmatām un kristietības izpratnes,” sociālajā tīklā rakstīja Paičs.

Viņš stāstīja, ka pirms dažām dienām mācītājs Rubenis ir uzrakstījis atlūgumu, ko arhibīskaps ir pieņēmis. “Pēc 36 gadu ilgas kalpošanas Juris Rubenis vairs nav LELB mācītājs. Viņš ir atdevis savu amata krustu arhibīskapam [Jānim] Vanagam, atdāvinājis savus kolārkreklus, albu un stolas draudzei un kļuvis par ierindas Rīgas Lutera draudzes locekli,” rakstīja Paičs.

Rubenis iepriekš bija izpelnījies kritiku par viņa sarakstīto grāmatu “Viņa un Viņš. Attiecības. Mīlestība. Sekss”, ko atsevišķi kristieši mudinājuši pat dedzināt.

Komentāri (7)

Andris Latvers 14.02.2018. 18.04

Pārstājis kalpot baznīcai nevis Dievam.

+5
0
Atbildēt

0

LoveLove 14.02.2018. 14.51

Jura Rubeņa kalpošana ticībai un kristietības izpratne var vienīgi bagātināt gan baznīcu, gan draudzi. Viņš ir izcils kristietības un garīgais skolotājs, un paldies viņam par to.

+7
-2
Atbildēt

0

Sskaisle 14.02.2018. 13.09

man pirmais prātā nāk teiciens – bagāts dara kā grib, nabags kā var

Rubenis bez baznīcas labi iztiks, baznīcai bez Rubeņa kļūs nabadzīgāka – tas ir viennozīmīgi – nu garā nabagāka es domāju

mantas ziņā jau nē – tur baznīcas mafija jau priecīga, ka drosmīgi runātāji pa kājām vairs nemaisīsies

+6
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu