Sporta arbitrāžas tiesa noraida visu Krievijas olimpiešu apelācijas lūgumus • IR.lv

Sporta arbitrāžas tiesa noraida visu Krievijas olimpiešu apelācijas lūgumus

Phjončhanas olimpisko spēļu devīze ir "Passion. Connected". Foto: EPA/LETA

Sporta arbitrāžas tiesa (САS) izskatīja 45 Krievijas sportistu un divu treneru apelācijas lūgumus atcelt Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu par viņu nepielaišanu ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Piektdien, īsi pirms Phjončhanas spēļu atklāšanas, CAS lēmums tika publiskots – nevienam no apelācijas lūgumu iesniegušajiem nav atļauts piedalīties olimpiskajās spēlēs, ziņo Dw.de.

CAS izbraukuma komisija uzskatīja, ka SOK nav pieļāvusi nekādus pārkāpumus, tās pieņemtais lēmums par Krievijas sportistiem, kurus vainoja dopinga lietošanā Soču olimpiskajās spēlēs 2014. gadā, nav netaisnīgs vai diskriminējošs.

CAS ģenerālsekretārs Matjē Ribs paziņoja, ka tika izpētīti kritēriji, pēc kuriem sava lēmuma pieņemšanā vadījās SOK, kad izsniedza ielūgumus Krievijas sportistiem uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Viņš norādīja – par spīti tam, ka ir apturēta Krievijas olimpiskās komitejas līdzdalība spēlēs, šos kritērijus nevar uzskatīt par nepieņemamiem, jo Krievijas sportistiem tika dota iespēja spēlēs startēt zem olimpiskā karoga.

Apelāciju lūgušo skaitā bija seškārtējais olimpiskais čempions šorttrekā Viktors Ans, Soču olimpiskais čempions biatlonā Antons Šipuļins, divkārtējais pasaules čempions slēpošanā Sergejs Ustjugovs. Portāls Delfi ziņo, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies arī skeletonisti Aleksandrs Tretjakovs un Jelena Ņikitina, Marija Orlova, kamaniņu braucēja Tatjana Ivanova, slēpotāji Aleksandrs Ļegkovs, Jevgeņijs Belovs, Maksims Viļegžaņins un citi sportisti un treneri.

SOK šo CAS lēmumu uzskata par atbalstu cīņā ar dopinga lietošanu. “Mēs apsveicam Starptautiskās arbitrāžas tiesas lēmumu, kas atbalsta cīņu ar dopingu un visiem sportistiem dod skaidrību,” teikts SOK paziņojumā sociālajā tīklā Twitter.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu