Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Ernests un Selestīne
Kristīne Simsone

oooo Ernests un Selestīne. Bērnu rīti kinoteātrī Kino Bize priecē ar pārdomātu saturu — filmas cenšas ne tikai izklaidēt, bet arī vēstīt vērtīgas idejas. Šīs nedēļas seansā Francijas, Beļģijas un Luksemburgas kopdarbs — lieliskā animācijas filma Ernests un Selestīne. Tas ir stāsts par lāča un peles draudzību, kaut ciltsbrāļi ir pārliecināti, ka abiem jābūt ienaidā. Gaumīgā animācijas stilā ieturēta filma nes ziņu — stereotipi nav nesalaužami, un tos ir veselīgi apšaubīt. Pēc seansa — radošā darbnīca. Kino Bize 11. februārī plkst. 11.

Labirinta skrējējs: Pretnāves zāles / Maze Runner: The Death Cure. Zinātniskās fantastikas distopija tīņu auditorijai ir norietošs aizvadīto gadu fenomens, par kura popularitāti gādāja galvenokārt Bada spēļu franšīze. Šī filma turpina 2014. gada grāvēju Labirinta skrējējs par jauniešiem, kas, totalitāras sistēmas notverti, mitinās milzu labirintā. Arī šīs filmas dienaskārtībā — cīņa pret sistēmu un kādu nāvējošu slimību. Neesmu redzējusi. Kino no 9. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu