Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Paaugstinātas drošības apstākļos pirmdien Beļģijā sāka tiesāt Salahu Abdeslamu, kurš bija viens no Parīzes teroraktu rīkotājiem 2015. gada novembrī. Marokāņu izcelsmes džihādists stingrā apsardzē tika pārvests no Francijas uz Briseli, kur pagaidām viņu tiesā par apšaudi, kas notika viņa aizturēšanas brīdī 2016. gada 15. martā. Foto — AFP/LETA

Baltijas valstu kopuzņēmuma RB Rail akcionāru sapulcē Igaunijas un Lietuvas akcionāri nobalsoja par izpilddirektores un valdes priekšsēdētājas Baibas Rubesas atstādināšanu. Viņa uzņēmumu vada kopš 2015. gada. Latvijas pārstāvis balsojumā atturējās. Gala lēmums par Rubesu būs jāpieņem uzņēmuma padomei. Rubesa paziņoja, ka bijusi «neērta» izpilddirektore, jo nepakļāvās šaurām akcionāru interesēm.

Krievija pirmdien Kaļiņingradas apgabalā uz pastāvīgu palikšanu izvietoja ballistiskās raķetes Iskander, kas spēj nest kodollādiņus. Lietuva bažīga, ka tās rada apdraudējumu ne tikai Lietuvai, bet pusei Eiropas. Ballistisko raķešu sistēma Iskander paredzēta stratēģiski svarīgu objektu iznīcināšanai, darbības rādiuss ir līdz 500 km.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pirmdien paziņoja, ka 15 no 28 Sporta arbitrāžas tiesas attaisnotajiem dopinga skandālā iesaistītajiem Krievijas sportistiem tomēr nevarēs piedalīties Phjončhanas spēlēs. SOK decembrī diskvali-fikācēja visu Krievijas Olimpisko komiteju. Nesodītie Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga.

Ukraina svītroja Latviju un Igauniju no tā dēvētā ārzonu saraksta, tāpat no saraksta tika svītrotas Ungārija, Malta un Gruzija. Šādu lēmumu Uk-raina pieņēma tāpēc, ka «šis gadījums ir ļoti jutīgs mūsu partneriem», valdības sēdē teica premjers Volodimirs Groismans. Latvijas iekļaušana sarakstā bija saistīta ar šogad ieviesto nulles likmi uzņēmumu reinvestētajai peļņai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu