Latvijai pa rīkli? • IR.lv

Latvijai pa rīkli?

2
Aivars Ozoliņš

Krievijas ietekmes aģentu mērķis ir panākt SAB direktora nomaiņu

Satversmes aizsardzības biroja direktora Jāņa Maizīša pilnvaru termiņš amatā beigsies maijā. Atskaitot politiskus, nav iemeslu, kāpēc viņš nevarētu vadīt SAB vēl vienu termiņu. Un politiska kampaņa pret Maizīti jau rit pilnā sparā.

Maizītis svētdien bilda, ka Saeimas vēlēšanās saskatāmi paaugstināti Krievijas specdienestu izlūkošanas riski. Pārāk maigi teikts. Vēlēšanas rudenī būs izcila iespēja Kremlim iegūt sev draudzīgu valdību Latvijā. Bet SAB direktora nomaiņa pirms tām būtu varen iedvesmojošs spēka demonstrējums. Maskavā un Rīgā nopaukšķētu ne viens vien šampanieša korķis.

Pagājušonedēļ uz SAB direktora amatu pieteicās No sirds Latvijai deputāts Gunārs Kūtris. Tas izskatījās pēc muļķīgas pašizrādīšanās. Ne Kūtris, ne cits Saeimas deputāts nekļūs par SAB vadītāju. Tomēr šis izlēciens diezin vai bija nejaušs un acīmredzot jāuzskata par starta šāvienu kampaņai pret Maizīti arī Saeimā.

Bet sabiedrisko attiecību operācija sākta jau agrāk. Tajā labi iederas arī reakcija uz Kūtra pašizvirzīšanos — sašutums un aicinājumi nepieļaut «Maskavas sūtņa» nonākšanu šādā amatā. Tieši tas bija jāizprovocē. Lai pēc tam, kad Maizīša vietā būtu iecelts, piemēram, kāds diplomāts vai drošības iestādes struktūrvienības vadītājs, pirmīt sašutušie atviegloti uzelpotu, ka, redz, nekas «tik» briesmīgs neesot noticis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu