Uzvarēt bankrotu • IR.lv

Uzvarēt bankrotu

Normunds Teicāns, Jēkabpils Gaļas nama saimnieks. Strādā kopā ar dēliem — Toms vada lopkautuvi, Gatis ir Gaļas nama līdzīpašnieks un ražošanas vadītājs. Foto — Jānis Pipars, Picture Agency
Aivars Kļavis, speciāli Ir

Soli pa solim uzbūvējis zemnieku saimniecību un gaļas ražotni, Normunds Teicāns krīzes laikā biznesu zaudēja, tomēr pēc maksātnespējas prata atgūties un tagad kaļ jaunus eksporta plānus

Uzņēmums Jēkabpils Gaļas nams radās 2001. gadā — tā īpašniekam Normundam Teicānam piederēja zemnieku saimniecība Zasā un neliela kautuve, tāpēc gaļas tirgošanai viņš izveidoja veikalu. Pēc gadiem trim to paplašināja, pašu celtajā ēkā izveidojot arī gaļas pārstrādes un konditorejas cehu ar kafejnīcu. Kādreiz nelielais veikaliņš tagad ir pārtapis par vienu no lielākajiem un iecienītākajiem ēdināšanas uzņēmumiem Jēkabpilī ar bistro tipa kafejnīcu. Ar mājas virtuvi pilsētas autoostā. Ar picēriju un konditorejas cehu. Ar savām tortēm un banketu servisu. Tikmēr kautuve, no kuras bizness sāka augt, pirms sešiem gadiem kļuvusi par patstāvīgu uzņēmumu Biomeat.

Tiesa, pagājušajā gadā burtu «o» nosaukumā nācās nomainīt uz «a» — lai gan uzņēmums joprojām ražo bioloģisko gaļu, tomēr tikai ar to vien konkurētspējīgu produkcijas apjomu nodrošināt nevar, tāpēc jāstrādā arī ar konvencionāli audzētajiem lopiem.

«Pērn mēs gaļas namā investējām 1,8 miljonus eiro, pārbūvējot esošo ēku un paplašinot ne tikai kafejnīcu, bet arī desu un konditorejas cehus,» stāsta saimnieks Normunds Teicāns. «Tomēr produkcijas apjoma ziņā mēs joprojām nevaram sacensties ar lielajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem.»

Toties viņu trumpji ir sortiments un kvalitāte.  Kā jau nelielam uzņēmumam, arī Jēkabpils Gaļas namam nākas pildīt pazīstamāku zīmolu pasūtījumus. Ar pašu nosaukumu tiek realizēts ap 80% no visa saražotā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu