5 interesanti koncerti februārī • IR.lv

5 interesanti koncerti februārī

Vijolnieks Daniils Bulajevs. Foto — LETA
Dāvis Eņģelis speciāli Ir

10. februārī koncertzālē Lielais dzintars Sibēliuss un Čaikovskis. Vijolnieks Daniils Bulajevs, LSO, diriģents Gintars Rinkevičs

Februāra sākumā jādodas uz Liepāju, lai iepazītos (vai atcerētos agrāko iepazīšanos) ar komponista Platona Buravicka simfonisko darbu Viļņi. Vibrācijas. Priekšnojautas, kas neraksturīgi mūzikā bieži huligāniskajam Buravickim ir pietiekami harmonisks un apcerīgs. Otrs labs iemesls ir noklausīties Sibēliusa Vijolkoncertu, kurā solists būs brīnumbērns  Daniils Bulajevs. Skanēs arī Čaikovska Piektā simfonija, un muzikālā vadība būs diriģenta Gintara Rinkeviča rokās. Ja neizdodas aizbraukt uz Liepāju, nav jābēdā, bet jāskatās, kur savā Latvijas tūrē piestās Liepājas simfoniķi. Koncerts ir tūres atklāšana.

10. februārī koncertzālē Cēsis, 11. februārī koncertzālē Gors diriģenti Kristians Jervi, Guntis Kuzma un Baltijas akadēmiju orķestris

Baltijas akadēmiju orķestris, kurā spēlē labākie instrumentālisti no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas mūzikas akadēmijām, vedīs Baltijas komponistu mūziku no Tallinas līdz Viļņai un piestās arī Polijā un Vācijā. Latvijas klausītājus varētu interesēt koncerti Cēsīs un Rēzeknē, kur daudzveidīgu simfonisko programmu uz maiņām interpretēs diriģenti Kristians Jervi un Guntis Kuzma. Igauņus pārstāv Arvo Perts ar Pirmo simfoniju, Gorā klausīsimies lietuviešu klasiķa Čurļoņa simfonisko poēmu Mežā, no latviešu simfonisma ņemta Pētera Vaska Lauda.

Vēl atkarībā no tā, kurā pilsētā dosities uz koncertu, dažādās kombinācijās dzirdēsit pasaules klasiku: Čaikovska fantāzijuvertīru Romeo un Džuljeta, Elgara variācijas par tēmu Enigma vai Musorgska tēlojumu Nakts kailajā kalnā.

15. februārī Lielajā ģildē Sarkisjans. Bēthovens Pārskaitļa sonātes. Vijolnieks Georgs Sarkisjans un pianists Keigo Mukava

Georgs Sarkisjans ir ne tikai LNSO koncertmeistars, bet arī artistiski spilgts, muzikāli jaudīgs solists un kamermūziķis. Kopā ar japāņu pianistu Keigo Mukavu abi vasarā devās uz Cēsīm, kur spēlēja Bēthovena nepārskaitļa sonātes. Tagad laiks pārskaitļa sonātēm (Otrā, Ceturtā, Sestā, Astotā), kuras, kā rakstīts orķestra preses relīzē, «rakstījis gados vēl visai jauns un nesen Vīnē nonācis Vācijas mazpilsētas ģēnijs».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu