Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

IKP 2017. gada ceturtajā ceturksnī pieauga par 4,2%, salīdzinot ar iepriekšējā gada  attiecīgo periodu. Gada griezumā ekonomikas izaugsme palielinājās līdz 4,5%, kas ir bijusi straujākā pēdējos sešos gados un ir sasniegusi līdz šim augstāko līmeni Latvijas brīvvalsts pastāvēšanas laikā, liecina CSP ātrais novērtējums.

Saeimas deputāti pagājušajā nedēļā oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju Ingunu Sudrabu kritizēja par slikti sagatavotu gala ziņojumu un neefektīvu komisijas darbu. Pirms deputātu iepazīstināšanas ar pusgadu ilgā darba rezultātu pēc Nacionālās apvienības deputātu iniciatīvas parlaments otrreiz balsoja par Sudrabas atsaukšanu no komisijas, taču atkal pietrūka balsu. Arī šoreiz balsojumu izšķīra dažu deputātu atturēšanās. Nākamajā dienā pēc atturēšanās balsojumā par Sudrabas atsaukšanu no komisijas Vienotības frakciju pameta deputāti Inesis Boķis un Viktors Valainis.

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) otrdien iesniedza notu Ukrainas pilnvarotajam lietvedim, aicinot Ukrainu veikt nepieciešamās darbības, lai mūsu valsti izņemtu no «ārzonu saraksta». Latvijas iekļaušana Ukrainas «ārzonu sarakstā» neapšaubāmi ir kļūda, paziņoja ĀM. Kļūdainā izpratne radusies, nepareizi interpretējot Latvijas jauno nodokļu regulējumu, kas paredz 0% nodokli reinvestētajai peļņai.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) pagājušajā nedēļā Saeimu iepazīstināja ar ārpolitikas ziņojumu. Tajā uzsvērts, ka Latvijas interesēs ir būt Eiropas kodolā un NATO. Ministrs arī norādīja, ka Krievija mums ir tuva ģeogrāfiski, taču vērtību ziņā — ļoti tālu. Ziņojumā arī teikts, ka jāveido skaidras ilgtermiņa attiecības ar diasporu ārzemēs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu