Policija pārbauda gadījumu, kad autobusa vadītājs atteicis palīdzību bērnam • IR.lv

Policija pārbauda gadījumu, kad autobusa vadītājs atteicis palīdzību bērnam

1
Ilustratīvs attēls no pixabay.com

Valsts policija (VP) sākusi pārbaudi par gadījumu, kad autobusa vadītājs, iespējams, atteicis palīdzību nepareizā maršrutā iekāpušam 11 gadus vecam zēnam, vēstīja raidījuma “LNT ziņas”.

VP Salaspils iecirkņa priekšnieks Nikolajs Mitroščenko skaidroja, ka pēc bērna mātes iesnieguma ir sākta resoriskā pārbaude. Paskaidrojumu sniegšanai uz VP izsaukts autobusa vadītājs.

“Māte lūdz uzsākt kriminālprocesu par atstāšanu bezpalīdzības stāvoklī, izvērtējot visus lietas apstākļus, mēs lemsim [par tālāko rīcību],” teica Mitroščenko.

Kā raidījumam skaidroja bērna māte, pirms nepilnām divām nedēļām viņas dēls izsēdināts no autobusa nezināmā vietā, vienlaikus ne spēkrata vadītājs, ne pasažieri neesot atsaukušies lūgumam palīdzēt.

Māte stāstīja, ka autobusa pieturā Salaspilī, Skolas ielā 5, kurā dēls parasti sagaida autobusu “Rīga – Salaspils”, piestājis tā paša uzņēmuma SIA “Galss Buss”, bet cita maršruta autobuss. Tikai tad, kad puika jau bija nobraucis vairākus kilometrus, viņš sapratis, ka iekāpis nepareizajā autobusā.

Zēns zvanījis mātei, kura aicinājusi dēlu vērsties pie autobusa vadītāja, tomēr šoferis esot atteicies runāt. Tāpat autobusa vadītājs puikam esot licis izkāpt galapunktā, kur nav nevienas autobusa pieturas, un arī vieta bērnam nav bijusi pazīstama.

Bērna māte likusi puikam palikt, kur viņš izkāpis, un atbraukusi dēlam pakaļ.

Zēna māte pēc notikušā vērsusies arī pie uzņēmuma ”Galss Buss” vadības, tomēr nekādu skaidrojumu līdz šim neesot saņēmusi. Arī “LNT Ziņām” uzņēmuma vadība atteikusies komentēt notikušo.

Par nepilngadīgas personas atstāšanu bezpalīdzīgā situācijā var piemērot sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Jau vēstīts, ka pagājušovasar Liepājas pusē policija un brīvprātīgie desmit dienas meklēja bezvēsts pazudušu piecus gadus vecu zēnu, kurš no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1.jūlijā aptuveni plkst.8.30. Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Pazudušais zēns 11.jūlijā tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos. Ekspertīzē secināts, ka zēns miris no vispārējās organisma atdzišanas pazeminātas temperatūras iedarbībā.

Komentāri (1)

J.šveiks 31.01.2018. 09.08

šādiem autobusu vadītājiem bez kriminālsoda, būtu anulējama D kategorija , bez tiesībām to atgūt , tadi nedrīkst pārvadāt cilvēkus , bet tikai malku labākajā gadījumā

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu