Apsudraboti! • IR.lv

Apsudraboti!

3
Nellija Ločmele

Metāls, stikls, koks, plastmasa. Tagad arī oligarhi! Viltīgā metode — pārklāt virsmu ar glītu dārgmetāla kārtiņu — ļauj īstenot spožas dizaina idejas, bet pēdējā pusgadā «apsudrabošana» mūspusē kļuvusi arī par politisku darbību. Tā piesedz izmeklēšanas izgāšanu, savtīgu varas izmantošanu un cenšas vismaz uz brīdi uzfrišināt izdilušu politisko bleķi.

Ingunas Sudrabas vadītā izmeklēšanas komisija pēc sešu mēnešu darba, triju oligarhu, viņu partneru, oponentu un atbildīgo likumsargu iztaujāšanas ir pieņēmusi gala ziņojumu. Secinājums: valsts sagrābšana principā ir problēma, tā saskatāma arī Rīdzenes sarunās, bet konkrēti neviens par to nav atbildīgs, pat ne morāli un politiski. Komisija noslēdz darbu, apsudrabotos oligarhus noliekot uz plauktiņa — kā suvenīrus no ceļojuma uz mītisku valsti, kura pati sevi ir sagrābusi. Vēlēšanas rādīs, cik noturīgs ir šis apsudrabojums.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu