Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Vašingtonas pilsētas vadība nogalinātā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova vārdā pārdēvējusi ielu ASV galvaspilsētā, kur atrodas Krievijas vēstniecība. Arī Rīgas domes opozīcijas deputāti rosina vienai Rīgas ielai dot Ņemcova vārdu. Foto — AFP/LETA

Mitrovicā otrdien nošauts Ziemeļkosovas serbu politiskais līderis Olivers Ivanovičs. Tas radījis bažas par etniskās spriedzes pieaugumu reģionā. 64 gadus vecais Ivanovičs bija viens no vadošajiem serbu politiķiem Kosovas ziemeļos, kur dzīvo daudz serbu. Pēc 1998.—1999. gada kara starp Kosovas albāņu separātistiem un Serbijas spēkiem Ivanovičs kļuva par vienu no galvenajiem sarunvedējiem ar NATO, ANO un vēlāk arī ES. Tika uzskatīts, ka viņš atbalsta dialogu ar Kosovas albāņu kopienu. Lai arī tiesāts Kosovā par kara noziegumiem, Ivanovičs tika uzskatīts par mērenu politiķi.

Piektdien pēc ilgām sarunām Angelas Merkeles vadītie konservatīvie ar Martina Šulca sociāldemokrātiem Vācijas valdības koalīcijas sarunās vienojās par kopēju programmu. Vai sarunas ar konservatīvajiem turpināsies, lems sociāldemokrātu konference 21. janvārī.

Čehijas prezidenta vēlēšanās piektdien un sestdien visvairāk balsu ieguva pašreizējais prezidents Milošs Zemans (38,6%), otrais palika bijušais Zinātņu akadēmijas vadītājs Jirži Drahošs (26,58%). Tā kā neviens no kandidātiem nesavāca 50% vēlētāju balsu, abi sacentīsies otrajā kārtā.

Sestdien Havaju salās mobilo tālruņu tīklā kļūdaini tika izplatīta trauksme par tuvojošos ballistisko raķeti. Šis ziņojums izraisīja iedzīvotāju paniku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu