Kandavas audžuģimeņu stiprinātāja iegūst "Latvijas lepnuma" balvu • IR.lv

Kandavas audžuģimeņu stiprinātāja iegūst “Latvijas lepnuma” balvu

Liena Reinberga. Publicitātes foto

Kandavas bāriņtiesas priekšsēdētāja Liena Reinberga otrdien saņēma Latvijas lepnuma balvu nominācijā Vairāk nekā prasa pienākums. Tā šogad viņas devumu audžuģimeņu stiprināšanā novērtēja jau četrpadsmit gadus ilgstošā apbalvojuma žūrija.

Žurnāls Ir par L. Reinbergu šogad rakstīja, analizējot situāciju Latvijas bērnunamos un kāpēc mazajā Kandavas novadā audžuģimeņu ir tikpat daudz kā lielajā Rīgā.  Lielajam audžuģimeņu skaitam Kandavas novadā ir tikai viens izskaidrojums — bāriņtiesas darbinieku pārliecība, ka ikvienam bērnam vajadzīga ģimeniska vide, žurnālam stāstīja bāriņtiesas locekle Jolanta Vicinska.

2009. gadā, Kandavas pilsētai un četriem pagastiem apvienojoties novadā, tajā bija gandrīz 80 audžuģimeņu. Pilsētā katru no tām pazina Kandavas bāriņtiesas priekšsēdētāja Liena Reinberga, pagastos — Laila Henzele. Rezultātā pēdējo astoņu gadu laikā neviens bērns nav aizvests uz bērnunamu.

«Ļoti sirsnīga un labestīga,» par Lienu Reinbergu teica Dzintra Ābola. Kandavniece, kura par audžumammu kļuva, Reinbergas mudināta. «Viņa pati atrada bērniņus, kuriem pie ģimenes slikti klājās, un tad meklēja viņiem audžuvecākus.» Jau būdama audžumamma kādai meitenei, pēkšņi saņēmusi Lienas zvanu. «Glāb, Dzintra! Mums ir gadu vecs puisītis, kurš jāizņem no ģimenes, citādi viņš aizies bojā. Atveda mazu, netīru kunkulīti, ko tūlīt ieliku siltā vannā, uzģērbu citas drēbītes. Pēc trim dienām mazulim bija atrasta pastāvīga audžuģimene. Mums ir bāriņtiesa, kas ieinteresēta katram bērnam meklēt ģimeni.»

Tagad Reinberga devusies pelnītā atpūtā, jo veselība vairs nav laba. Viņa apbalvošanas ceremonijā teica, ka cer uz sava darba labu turpinātāju.

Vairāk par audžuģimenēm lasiet žurnāla Ir rakstā šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu