"Vienotības" Saeimas frakciju turpmāk vadīs Hosams Abu Meri (papild.) • IR.lv

“Vienotības” Saeimas frakciju turpmāk vadīs Hosams Abu Meri (papild.)

4
Saeimas deputāts Hosams Abu Meri. Foto: Sintija Zandersone, LETA

“Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatā ceturtdien apstiprināts deputāts Hosams Abu Meri, ziņo LETA.

Līdzšinējā frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa noliks Saeimas deputātes mandātu un plāno 2018. gadā atgriezties diplomātiskajā dienestā un aiziet no darba Saeimā.

Abu Meri frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amatam rekomendēja “Vienotības” valde, izslēdzot no partijas Āboltiņu. Šādu lēmumu partijas valde pieņēma 6.novembrī.

Par frakcijas priekšsēdētāja vietniekiem ceturtdien netika lemts. Šos amatus iepriekš bija lemts piedāvāt tā dēvētājiem reģionu pārstāvjiem un partijas “Kustība “Par!”” deputātiem.

Saeimas deputāti šodien pateicās politiķei Solvitai Āboltiņai par paveikto, jo šī bija viņas pēdējā parlamenta sēde pirms mandāta nolikšanas.

Saeimas priekšsēdētājas vietniece Inese Lībiņa-Egnere (V) no tribīnes parlamenta sēdes noslēgumā ceturtdien paziņoja, ka šī ir pēdējā sēde, kurā piedalās Āboltiņa. Lībiņa-Egnere arī pateicās Āboltiņai par paveikto. Tad vairāki Saeimas Prezidija locekļi, kā arī citi deputāti sveica Āboltiņu ar ziediem. Pēc sarunas ar kolēģiem Āboltiņa atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Āboltiņa politikā darbojas 16 gadus un tagad plāno atgriezties diplomātiskajā dienestā. Viņa varētu strādāt Ārlietu ministrijā, bet to varēs darīt tikai pēc deputātes mandāta nolikšanas. Visticamāk, tas notiks 11.janvārī, kad mandāts tiks apstiprināts parlamentārietim, kurš strādās Āboltiņas vietā.

“Es sāku kā ierindnieks un droši vien tiku līdz ģenerālim, jo Saeimas priekšsēdētājs ir augstākais amats Saeimā,” teica Āboltiņa. Viņa norādīja, ka bija pietiekami prasīga pret sevi un kolēģiem, un, viņasprāt, ne visiem tas ir bijis pieņemami. Āboltiņa piebilda, ka šajā laikā saņēmusi diezgan daudz atzinīgus vārdu, kā arī tikusi kritizēta. “Tomēr personīgais komforts ir mazsvarīgs, ja kaut ko var sasnigt ar rīcību,” teica Āboltiņa.

Viņa arī ir uzrakstījusi iesniegumu par atkāpšanos no “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītājas amata.

“Vienotība” sāk konsultācijas ar citām partijām par startu vēlēšanās

Tikmēr “Vienotība” sākusi konsultācijas ar citiem politiskajiem spēkiem par iespēju sadarboties, startējot 13.Saeimas vēlēšanās, šodien preses konferencē sacīja partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Viņš informēja, ka partijas valde lēmusi sākt konsultācijas ar “demokrātiskajām partijām” par to, vai tās būtu gatavas veidot šādu apvienību. Konsultācijas jau notiek ar “Vienotības” reģionālajiem partneriem, un rezultāts ir ļoti pozitīvs, teica Ašeradens.

Viņš apgalvoja, ka interesi sadarboties izrādījuši ne tikai tie partneri, kuri jau sadarbojas ar “Vienotību”, bet arī citas reģionālās partijas. Viņš gan pagaidām neatklāja, kuras ir šīs partijas. Konsultācijas par kopīgu startu plānotas arī ar “Kustību “Par!””, “Latvijas attīstībai”, Latvijas Reģionu apvienību, Jauno konservatīvo partiju, pastāstīja “Vienotības” līderis. Līdz rezultātam plānots nonākt februāra beigās vai marta sākumā, bilda Ašeradens.

Politiķis norādīja, ka ir divas iespējas – partijas startēt vienai pašai vai arī sadarboties ar citiem politiskajiem spēkiem. Viņš akcentēja, ka runa nav par politisko partiju apvienošanos, bet gan par apvienību startam vēlēšanās.

Viņš skaidroja, ka tas ir svarīgi, jo nākamajā parlamentā “Saskaņa” un Zaļo un zemnieku savienība varētu gūt lielu balsu daļu. Tas nenozīmē, ka šie politiskie spēki tuvināsies vai veidos vienotu bloku, uzsvēra Ašeradens. Tomēr gadījumā, ja pārējie spēki būs sašķelti, tad tas varētu ietekmēt iespējamo tuvināšanos. Savukārt “Vienotības” pienākums ir strādāt pie demokrātisko spēku konsolidācijas, akcentēja partijas līderis.

Viņš arī prognozēja, ka “Vienotība” iekļūs nākamajā parlamenta sasaukumā.

(papildināta visa ziņa)

Komentāri (4)

J.šveiks 21.12.2017. 23.27

man patīk , ar dīrsu uz rietumiem…
paskaidrošu , kam nav skaidrs…malaģec!!!

+1
0
Atbildēt

0

basta 21.12.2017. 15.17

Bēdīgi Vienotībai, ka nekādi nevar izvēlēties izvadītāju.

+2
-1
Atbildēt

0

La spada di Damocle 22.12.2017. 11.44

Es tā saprotu, ka rietumos vadošos politiskos amatos virza politiķus, kuri izceļas ar kādām politiskajām iniciatīvām? Kādas iniciatīvas ir šim bijušas?

0
0
Atbildēt

1

    La spada di Damocle > La spada di Damocle 22.12.2017. 11.45

    Ā, vienu atceros, baigi Izraēlu aizstāvēja.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu