Fotostāsts: Mēles kulstītāji jeb Šķēle, Lembergs un Co oligarhu lietas komisijā • IR.lv

Fotostāsts: Mēles kulstītāji jeb Šķēle, Lembergs un Co oligarhu lietas komisijā

44
Aivars Lembergs. Foto: Edmunds Brencis

Pirmdien, 18. decembrī, oligarhu lietas Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā uzklausīja četrus cilvēkus.

Tie bija Rīdzenes sarunu smagsvars Aivars Lembergs, sarunās pieminētais Andris Šķēle, kā arī uzņēmēji Aleksandrs Tralmaks un Viesturs Koziols, kuri viens pēc otra bija īpašnieki laikrakstā Diena.

Gandrīz visiem iztaujātajiem šad tad kliboja atmiņa, bet tas, ko viņi deputātiem stāstīja par savu lomu Rīdzenes sarunās apspriestajos notikumos, uzbur savdabīgu ainu – gluži kā greizajos spoguļos.

Tā Šķēle uzskata, ka oligarhu lietas kriminālprocesa ierosināšana bijusi politiski motivēta. Pašam Šķēlem lietā nav bijis nekāda statusa, neviens šīs lietas izmeklētājs nav viņu ne reizes saucis sniegt jebkādas liecības. Jautājumu Šķēlem arī parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē nebija klātesošajam uzraugošajam prokuroram Mārim Lejam.

Liecības sniegt oligarhu lietā tiesībsargiem nav aicināts arī Aleksandrs Tralmaks, kas ir bijušais Dienas īpašnieks. Savukārt Viesturs Koziols savas attiecības ar Aināru Šleseru raksturoja kā – sens draugs un biznesa partneris. Viņam bija savs stāsts par to, kas notika Dienā, kad 2010. gadā viņš Tralmaku nomainīja laikraksta vadībā. Koziols kategoriski atteicās atbildēt uz jautājumiem par Rīdzenes sarunu saturu, jo tās esot kompilētas un rediģētas.

Savukārt Lembergs komisijā kā pēdējais iztaujājamais ieradās ar prāvu dokumentu mapi un termosu. Viņš norobežojās no visa, kas minēts publiskotajās sarunās, atteicās tās komentēt, jo viņš nevarot atcerēties tik senus notikumus. Turklāt viņš prasīja fonoskopisko ekspertīzi, ka ierakstos tiešām runā Lembergs. Tad viņš varēšot atbildēt par katru vārdu.

Taču viena Lemberga atbilde izklausījās tiešām vaļsirdīga. Uz jautājumu, kā viņš vērtē savas darbības no ētikas viedokļa, Lembergs atbildēja: “Es nesapratu jautājumu – godīgi.” Ja arī viņa sarunas ir ierakstītas, Lembergs vienkārši esot “kulstījis mēli” – bet to neaizliedzot neviens likums vai ētikas kodekss.

 

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (44)

Aivars B. 21.12.2017. 15.42

Jautājums kā vērtē savas darbības no ētikas viedokļa, un Lembergs saka – ” Es nesapratu jautājumu ” tas ir vienkārši briljanti !
Un izskatās, ka tiešām nesaprata ! Nu nav viņa vārdu krājumā tāda vārda kā ētika – par tādām lietām nedomā un nekad nav domājis.

+9
0
Atbildēt

1

    BardainaisSigne > Aivars B. 21.12.2017. 17.30

    No kā tas ir secināms?Kuras darbības Lembergam bija jāvērtē ?Tās,kuras Lembergam piedēvē IR ar kompilētu sarunu fragmentiem,vai tās,kuras viņš tiešām ir veicis?

    +2
    -3
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > Bārdainais Signe 21.12.2017. 17.48

    es nesen satiku -Zemgales zemnieku, tāds divmetrīgs vīrs. Jau nestrīdos ar viņu, bet …. viņa saimniecība ir likvidēta, tikvien kā māja un piemājas dārzs, bet bērni ārzemēs – laikam jau uz palikšanu – un viņš nebeidz slavēt Lmebergu – esot vienīgais īstais saimnieks – nu pirmajā reizē es ar viņu strīdējos, tagad vairs nē – priekš kam

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    basta > Dusma 22.12.2017. 01.24

    “un viņš nebeidz slavēt Lmebergu – esot vienīgais īstais saimnieks”
    ————-
    Viss nosakāms salīdzinot. Uz čekistu publiski piesmietā morālā kropļa, Dombrovska, un viņa prokremliskās zagļu un pidrillu varzas fona, Lembergs ir īsts saimniekpapus. Igaunijā vai Lietuvā, protams, tā nebūtu.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

Antons 21.12.2017. 11.15

Bagāti blēži ir jebkurā valstī.
Bet, no visām demokrātiskām valstīm Latvija ir to nedaudzo starpā, kur tā tauta ir tik politiski stulba, un bturpina balsot par šiem blēžiem, kas to, faktiski, apzog, un par to ņirdz,un politiķi ir tik pērkami, ka jau sen nodevuši šo valsti pilnīgākā šo bagāto blēžu kontrolē.
Un piln’\igi vienalga – vai tie ir krievi, kas balso par SC, vai ;latvieši, kas balso par NA vai ZZS.
Visa tā komisija ir pilnīgākais blefs.
Kā blefs un butaforija šai valstī ir gandrīz viss – Saima, kuras vairākums sen nopirkts un pārpirkts, vai arī iebiedēts, KNAB, kurš sen kļuvis par izsmieklu, AT ar blēdi BIckovicu priekšgalā, mūsu izcilais oligofrēns ( “augstais debils) un Tieslietu ministrs Rasnačs, kuru pat viņa sievas piekauj, ar kurām viņš tiesājas ( tāpēc kādas reformas tiesu sistēmā var gaidīt no ši te NA frika, kas taisni savas niecības dēļ tur ieilkts, kaut, no otras puses, viņš NA VL daļā nebūt nav tāds vienīgais), mums ir pilnībā oligarhiem vai citiem naudīgiem blēžiem piederošas trīs partijas – NA, kuras seja ir bijušais ģenerālsekretārs Lūsis, kurš to bija nopircis par ļētu naudu, kopā ar to viņa draudziņu Sprūdu, kurš aiz rrestēm( otru, TB daļu, sen nopircis Lembergs).
Tā ka sveicināti, šeit ir Latvija, kur tauta balsos un turp[inās balsot par šiem varoņiem, jo tāda mums tauta, kurai lielākie ienaidnieki Soross, amerikāņi, liberāļi, utt., bet šie te ir “savējie”.
Mēs, pēc savas mentalitātes, esam daudz tuvāki Krievijai, patīk tas, vai nepatīk, diemžēl, nekā mums gribētos un mēs domājam.

Kam pieder ZZS. sen zināms, nav jātkārtojaas, tāpat, kā SC.

+6
-2
Atbildēt

3

    basta > Antons 21.12.2017. 12.33

    “vai tie ir krievi, kas balso par SC, vai ;latvieši, kas balso par NA vai ZZS.”
    ———-
    Pidarasi un latviešus tautas un valsts nīdēji balso par Vienotību. Paldies Dievam, tādu padibeņu atlicis vairs 3%, tātad izdzīvosim.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    BardainaisSigne > Antons 21.12.2017. 11.43

    Vot vot,tauta ir tik stulba,ka to apzog gaišā dienas laikā,uzliekot OIK par no gāzes ražotai elektrībai un atdod banku par sviestmaizi,bet visādi antoni joprojām balso par visādām vienotībām.

    +1
    -2
    Atbildēt

    1

    tonijs > Bārdainais Signe 21.12.2017. 16.42

    Mazliet palabošu tevi. Ja domā Citadeles pārdošanu, tad investori par to samaksāja 74,7 miljonus eiro. Ja viena sviestmaize maksā 1 eiro, tad banka tika pārdota par 74,7 miljoniem sviestmaižu, nevis par sviestmaizi. Lūdzu, būsim precīzi un neizplatīsim melus un nepatiesības.

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    basta > tonijs 21.12.2017. 17.07

    Katrs latvietis zina, ko nozīmē “par sviestmaizi”. Varbūt, bastard, latviešu vārdus esi iemācījies, taču izteicienu smalkumi tev ir gājuši secen. Pienāks diena, kad katrs nolādētais maukas bērns, Citadeles afēras figurants, nolādēs to dienu, kad pirmo reizi paņēma rokā čekista daiktu, bet mīkstais Dombrovskis, Junkera zilais draudziņs, izmisumā izmetīsies pa logu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > Antons 21.12.2017. 12.23

    Anton, vienreiz šito izbeidz ! Tauta nav stulba, bet tauta ir bezspēcīga pret čekistu un oligarhu varu un pret to posttotalitāras sabiedrības mantojumu mūsos.

    Vai mēs spējam normāli sarunāties par čekas maisu atvēršanu?

    Vispār – man ir problēma – man ir tk daudz viedokļi , kuri jāizsaka – jāuzraksta, bet man nav izdarīti daudzi darbi un nevaru vairs vsu paspēt, bet es veinu es tev aizliedzu – rakstīt, ka tauta ir stulba !

    Ja velreiz tā rakstīsi , es aizbraukšu pie tevis sapliķēšu un izraustīšu tavus matus – gal galā ja nesaprot ar teišanu, ir jālieto spēks – neko nevar darīt, piedod – tāda dzīve

    +2
    0
    Atbildēt

    2

    Antons > Dusma 21.12.2017. 12.38

    Un tu arī, Dusma, pārāk gudra neesi, ja nesaproti, ka tā” maisu” tēma uzpeld tad, kad vajag novirzīt uzmanību no reālām lietām, un tad viss noplok, un tu un daudzi citi uz to uzķeras.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > Antons 21.12.2017. 14.19

    jā – es neesmu pārāk gudra un labprāt to mainītu , bet ne jau gudrība ir teikt, ka tauta ir dumja –

    Es skaidri un gaiši, tieši un konkrēti saku, ka čekas maisi ir jāatver. Izskrēju cauri visiem portāliem šodien. Cik daudzi saka ,ka čekas maisi ir revidēti – bet kā viņi to zin? Iznāk absurds – saeimas apstiprināta pētnieku komisija pie čekas maisiem netiek, par to izteikties nedrīkst, bet visādu politisko krāsu gudrinieki – ieskaitot VVF zin mums – sabiedrībai stāstīt , ka čekas maisu saturs ir mainīts , koriģets utt

    Tad man par to jājūtas muļķei, jeb man ir tiesibas skaidri un gaiši teikt, ka tiek , kuri pārtiek no nodokļu naudas vienkārši manipulē ar mani – māna, melo , krāpj mani

    Tad sauc lietas vārdos – nevis es esmu muļķe, bet mani māna , man melo un tā ir milzu atšķirība

    Naciķi – Debess – cietumā tos bandītus – visus – pārmācībAS NAMĀ – uz Guantanamo visus – jo ātrāk jo labāk –

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Antons > Dusma 21.12.2017. 12.36

    Un tu domā, ka tanīs maisos ir palicis kaut kas vērā ņemams?
    Sen jau viss ir izņemts, neesi jau tik naiva.
    Un par to tautu – es netecu, ka tauta ir vispār stulba, tauta ir stulba politiski, un gudrāka kļūt pat negrib, tas, redz, prasa zināmu smadzeņu piepūli, un mūsu politiķi dara visu, lai tā tāda arī paliktu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 21.12.2017. 14.07

nesen Mana balss parakstījos par daudzām iniciatīvām

Viena tur nav, nezinu kā to ierosināt – valstij ir jādod nauda pētnieciskajai žurnālistikai.
Ja ne žurnāla IR cilvēki – oligarhi ar čekistiem netraucēti turpinātu savas dzīres, inteliģence – literāti pakalpīgi sulainām mutēm turpinātu laizīties gar drupačām no viņu galdiem

Nu un tad nākošais – oligarhi-čekisti ir jāpadzen no sabiedriskajiem medijiem Kādi var būt jauno vēlēšanu rezultāti, ja mums nemitīgi melo? Ja mūs nemitīgi māna?

Sabiedriskajos medijos vajadzētu būt vienai diskusijai pēc otras, izglītojošiem raidījumiem – par ekonomiku, par morāli, par tiesībām un tiesiskumu, par kultūru –
kas ir šobrīd?

Un tad te komentāros nav kauna tautu lamāt – figuški – nē un viss –

Kāpēc simtgadei par godu nerāda visu Latvijas kino klasiku

Tie paši Mērnieku laiki – es mīlu skatīties to filmu – kā tos nabaga zemniekus tur mānīja – un kā tie stulbenīši ticēja, jo bija kādi – nu kāds bija Ķencis – ko viņš birztaliņā lūdza ? Nu ko? lai Tas Kungs ātrāk pieņem pušelnieku Pāvulu – nu skaisti – ne ? Vai Prātnieks – kā Teni padzina no mājām – cik prasti un tieši. Nu un tad Švaukts un Pietuka Krustiņš ?

Bet jūs – tautieši to ziniet, ka tos Kaudzīšus toreiz nožmiegt gribēja ? Ka latviešus nomelnojot, ka vacbaltiem un krieviem kalpojot un ko tik vēl nē

Kāpēc ne LR1 , ne LTV1 par šo pirmo superīgo latviešu romānu nav sarunas, viedokļu sadursmes ?

Kāpēc mēs nevaram – nespējam par sevi izrunāties – kādi esam, kāpēc tādi esam

+4
-2
Atbildēt

3

    basta > Dusma 21.12.2017. 14.38

    “Viena tur nav, nezinu kā to ierosināt – valstij ir jādod nauda pētnieciskajai žurnālistikai.”
    ————–
    Būtu jau labi, ja valsts daļēji finansētu TV3, kompromat.lv, pietiek.com, kas atmasko valsts ienaidniekus un izlaupītājus. Tā vietā čekas paskvilu cepšanai nauda tiek irir.lv https://pietiek.com/raksti/zurnala_ir_izdeveji_tikusi_pie_vel_citiem_bezmaksas_labumiem_ltv

    0
    -2
    Atbildēt

    2

    Sskaisle > basta 21.12.2017. 14.45

    es domāju, ka jautājums – kam dot naudu, kuri tad ir tie pētnieciskie žurnālisti ir diskutējams – tas, ka tevis pārstāvētjamiem naciķiem IR ir kā suņanagla pakaļā – to es labi saprotu

    bet – es tā arī nesaprotu , kas dod naudu pietiek.com
    komentāros es lasu visādus apgalvojumus , bet man īsti nav kam pajautāt, ka atbildei es uzticētos par 101%

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    basta > Dusma 21.12.2017. 15.07

    Pietiek.com, tāpat, kā citi populāri izdevumi labi nopelna uz reklāmām. Irir.lv ir viens no mēdijiem, kas sludina pederastiju, slavina valsts nozadzējus un nodevējus un izkārnās uz latviešu nacionālpatriotiem. Sevišķi ar to grēko krieviski rakstošie.

    0
    -3
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > basta 21.12.2017. 15.24

    beidz basta, kurš gejs tev kaut ko apēdis vai atņēmis?
    drīz jau nevarēs dabūt mīļāko, ja nepiekritīsi anālajam seksam, bet tu te nosodi pederastiju – liekuli
    un par naiconālpatriotiem – pasaki man , izstāsti – kur parādieks iztērēja 2 miljonus eiro – it kā demogrāfijas uzlabošanai –
    ai nulabi – ej dirst – man apnika ar tevi kasīties, noriebies jau

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    basta > Dusma 21.12.2017. 15.40

    “izstāsti – kur parādieks iztērēja 2 miljonus eiro – it kā demogrāfijas uzlabošanai”
    ————–
    Man, jeb nodzītām maukām un pidarasiem vajag “atmaskot” Parādnieka kungu, man pietiek ar prokremlisko izdzimteņu un čekas kājslauķu, kas piedalās: TECII 2. kārtas, PV, Citadeles, Gudrona dīķu, Stradiņa slimnīcas, AirBaltic un citos čekas valsts nozagšanas megaprojektos. Pidarasi, kā rāda pieredze, zvēriski nīst latviešu valsti un tautu, par visu varu grib latviešu jauniešus padarīt par sev līdzīgiem kropļiem un izplata STS un zarnu infekcijas, tāpēc pilnīgi normāla ir vēlēšanās, lai tie nemaitātu mūsu planētas gaisu.

    0
    -3
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > basta 21.12.2017. 15.47

    https://www.youtube.com/watch?v=ayrPUQ3_J-A

    kā stāsta briti par romiešiem par Pompejam – kur varas elite no Romas ieradās atjaunot savu jaunību, ur veči kļuva par jauniem puišiem, bet jauni puišsi par jaunām meitenēm – kur cilvēka dzīvibai nebija absolūti nekādas vērtības
    kur Nerons bendēja savu māti un nevarēja nobendēt

    noskatījos Zvjaginceva Nemīlestība – nepatika tā filma, bet tikai tāpēc ka viņa parāda , kāda ir realitāte

    ka ir tik maz cilvēku uz šīs pasaules, kuri labklājību ir spējuši savienot ar mīlestību = cilvēcību

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > basta 21.12.2017. 14.50

    uz šī žurnāla vāka ir Nora Ikstena un man viņa rada miljons nepatīkamu asociāciju, un tam ir mani konkrēti pamatojumi

    pirmkārt, jau tas, ka viņa ir vākusi ziedojumus Latvijas literatūras vajadzībai, bet tas nav bijis un joprojām nav caurspīdīgs process – Kāpēc?
    Kāpēc mēs pētām oligarhus, nosodām, prasam maisus atvērt čekistiem , bet literāti paši rīkojas kā oligarhi un čekisti?
    Ikstena vismaz pieca reizes man ir draudējusi sūdzēt tiesā – par to, ka es viņai ceļot nelsavu, bet elle un indija – man ir tiesības zināt kur palika 100 000 eur LLC naudas ? Man ir tiesīūbas zināt kāpēc VKKF naudu saņem vieni un tie paši cilvēki?

    Nē – nu nav vienkārši un tava problēma basta ir tā, ka tev ir zirgal klapes uz acīm – tu esi vai nu naciķu nozombēts, nočipsēts vai tiešām traumēts – jo tu nespēj spriest visaptveroši

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    basta > Dusma 21.12.2017. 15.20

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ierados > Dusma 26.12.2017. 10.48

    Papildinājums dusmai teiktajam:
    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/766269-latviesi_kutraki_uz_pilsoniskam_aktivitatem_neka_rietumeiropas_valstu_iedzivotaji
    Kādreiz tā nebija. Tie jaunie latviešu zēni ejot izkarot sev valsti neprasīja kādam labus ieročus, aprīkojumu, apdrošināšanu, mūža pensiju mantiniekiem u.c. Viņi lika uz kārts savu kailo dzīvību. Bet mēs te esam nosvinējušies lāčplēša dienas, neatkarības dienas, vienos ziedos un šampaniešos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > Dusma 26.12.2017. 09.45

    “…nezinu kā to ierosināt – valstij ir jādod nauda pētnieciskajai žurnālistikai…”
    Dusmas aptumšo prātu un tad sākas vērtējumi, runas un darbi no tā, kas pirmais ienāk prātā. Tu laikam domāji tādu utopisku, ideālu valsti, kas balstās uz patiesīgumu, uz pilsoņu brīvprātīgu vienošanos, kā kvintesence bila BALTIJAS CEĻŠ.
    Tā tas vairs nav. Atmoda beigusies, valsti pārvalda valsts vara, kurai piemīt visas varai raksturīgās īpašības, ko uzticējām mēs, reālie cilvēki, tādiem pašiem reāliem cilvēkiem ar visām sovokiem raksturīgajām īpašībām, viena no kurām, ja ne pati galvenā ir – “valstij ir jādod”.
    Satversmē stāv rakstīts “Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai.”
    Ja tev, reālai personai ar segvārdu “dusma”, pieder jebkas vērtīgs, tu pati parūpēsies par to, lai tīkotāji nenolaupa. Ne jau tu tiem tīkotājiem lūgsi naudu signalizācijām, apsardzei atslēgām, bultām.
    Te tev ienāca prātā tavas varas izvazātājiem prasīt palīdzību to sameklēt un nolikt goda vietā. Ierosināt var, var mēli izkārušam skraidīt vākt parakstus, un…? Vara rullē tālāk.
    IR arī citi veidi, tikai vajag labāk padomāt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu