Iedzīvotāji pret: Ušakovs atceļ lēmumu par koku izciršanu Purvciemā • IR.lv

Iedzīvotāji pret: Ušakovs atceļ lēmumu par koku izciršanu Purvciemā

"Lidl" veikala logo. Foto: BNS/LETA
Jānis Maulis

Jau iepriekš medijos izskanējusi informācija par “LIDL” attīstītāju plāniem Dzelzavas ielā 75b būvēt veikalu, iznīcinot tur atrodošos zaļo zonu. Informēju, ka Purvciema iedzīvotāji apstrīdēja Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas lēmumu, kas pieļāva Dzelzavas ielā 75b nocirst  kokus, starp tiem arī vietējas nozīmes dižkoku.

Ar gandarījumu varu teikt, ka vietējo iedzīvotāju pretenzijas un klauvēšana pēc taisnības, lai saglabātu zaļo zonu, vismaz daļēji ir sadzirdētas. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ir pārskatījis komisijas lēmumu  un sapratis kļūdu, ko pieļāvusi Apstādījumu saglabāšanas komisija – respektīvi, tā nav veikusi publiskās apspriešanas rezultātu izvērtējumu un tā ietekmi uz pieņemamo lēmumu, kas nozīmē to, ka komisija nav ņēmusi vērā visus lietā būtiskos apstākļus, kas atbilstoši normatīvajiem aktiem nepieciešami lēmuma pieņemšanai un pareizu lietderības apsvērumu izdarīšanai.

Līdz ar to Rīgas domes priekšsēdētājs ir atcēlis Apstādījumu saglabāšanas komisijas 17.10.2017. lēmumu, kā rezultātā kokus cirst šobrīd nevar bez iedzīvotāju iebildumu izvērtēšanas.

Vēlējos pateikties medijiem par notikumu atspoguļojumu, bet jo sevišķi – Purvciema iedzīvotājiem par aktīvo un nesavtīgo iesaisti, lai kopīgi saglabātu vidi, kurā būtu patīkami uzturēties ģimenēm, senioriem, bērniem un ikvienam Purvciema iedzīvotājam. Varu apsolīt, ka cīņa turpināsies, lai Purvciema iedzīvotāji arī turpmāk varētu izbaudīt zaļās zonas priekšrocības.

 

Jānis Maulis, Purvciema iedzīvotājs

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu