Fotostāsts: Kā oligarhu lietas izmeklēšanas komisijā liecināja Ameriks un Co • IR.lv

Fotostāsts: Kā oligarhu lietas izmeklēšanas komisijā liecināja Ameriks un Co

6
Andris Ameriks (no kreisās), Ivars Gulbis un Jānis Maršāns atbild uz jautājumiem Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā 11. decembrī. Foto: Edmunds Brencis, Picture Agency

Pirmdien, 11. decembrī, oligarhu lietas Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā uz iztaujāšanu bija uzaicināti vairāki cilvēki. Viņi visi bija aicināti kā oligarhu lietas izbeigtajā kriminālprocesā iesaistītās personas.

Pirmais uz deputātu jautājumiem atbildēja Rīgas domes priekšsēža vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Viņa paskaidrojumos komisijai pusstundu ilgajās atbildēs žurnāls Ir saklausīja melus vismaz sešas reizes. Par ko meloja Ameriks parlamentārajai izmeklēšanas komisijai, lasiet vairāk žurnālā Ir šeit.

Saeimas komisija uzklausīja Rīgas Tirdzniecības ostas (RTO) valdes priekšsēdētāju Ralfu Kļaviņu, bet pavisam īsi – aptuveni desmit minūtes – ilga bijušā Satiksmes ministrijas valsts sekretāra, kurš patlaban ir laikraksta Dienas Bizness izdevēja līdzīpašnieks un vadītājs, Jāņa Maršāna uzklausīšana. Viņš apliecināja, ka bijušo politiķi Aināru Šleseru pazīst kopš 90.gadu beigām un abiem bijušas koleģiālas attiecības.

Savukārt Šlesera jurists Ivars Gulbis parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē aicināja deputātus Šleseram pašam pavaicāt, vai interese par dažādiem uzņēmumiem viņam bija nesavtīga. Gulbis apstiprināja, ka joprojām sniedz juridiskos pakalpojumus Šleseram. Viņš tika iztaujāts arī par vairākiem citiem jautājumiem, tajā skaitā par daļēju atteikšanos liecināt oligarhu lietas kriminālprocesā.

Kā zināms, viesnīcā Rīdzene noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011. gadā.

 

Visu parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi 11. decembrī var noskatīties un noklausīties šeit.

Komentāri (6)

J.šveiks 14.12.2017. 12.21

amēriks var liecināt tikai melojot, jo tā ir ieprogrammēts, mans tēvs pirms nebija miris , skandināja , ja gribi zagt , jāstājas kompartijā , jo biedrus čohā nemetot

+4
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > J.šveiks 14.12.2017. 17.02

    tā ir balta patiesība protams, bet man tomēr nenormāli kremt , arī Āgenskalna un kapu tramvaja sakarībā, ka latviskās partijas pat necentās Rīgu atkarot SC un Amerikam

    tāpēc visus politiķu pārmetumus RD es uztveru tikai kā pretīgu un zemisku divkosību – kā sabiedrības muļķošanu – mums stāsta – ak tu sliktais Ameriks, kamēr paši bučo rokas un laiza kājas amerikam, lai tik šis ar ko atmet

    manis pec lai visi sēž uz viena poda – man jau vienalga, kurš lielāks zaglis un maukas bērns

    +1
    -2
    Atbildēt

    2

    BardainaisSigne > Dusma 14.12.2017. 20.03

    Jā,jā,pretīga un zemiska divkose,it kā lamā SC,bet kad vajadzēja atbalstīt latviskas partijas,tad vajadzēja pūst kremļa taurē un apsaukāt smuko un gudro Broku,lai Nacionālā apvienība dabūtu mazāk balsu.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > Bārdainais Signe 15.12.2017. 10.54

    Un kurš apsaukājās un sarīkoja nomelnošanas kampaņu pret Ēlerti, lai viņa dabūtu mazāk balsu? Tā gadījumā nebija NA?

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    basta > tonijs 15.12.2017. 11.13

    Nē defektīvais bastard! Karu pret NA uzsāka Vienotības kremļa maukas, čekas kājslauķi, zagļi un pidarasi, izrēķinoties ar Grendes kundzi un Cilinska kungu un koķetējot ar Ķīli, Sprūdžu, Bordānu un Kazlovski.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    basta > Dusma 15.12.2017. 10.22

    ” ka latviskās partijas pat necentās Rīgu atkarot SC un Amerikam”
    ————-
    Kādas “latviskās parķijas” , vai tā kura par mēri gribēja likt Ķirsi, kurš ar SC jau bija zem vienas sedziņas, jeb čekas kurmja Bordāna, kuru izauklēja LC komunistu cūkas un čekas pidarasi, parķija?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu