Putins liek izvest Krievijas karaspēku no Sīrijas • IR.lv

Putins liek izvest Krievijas karaspēku no Sīrijas

3
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Sputnik/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlējis sākt izvest Krievijas karaspēka grupējumus no Sīrijas, ziņo Krievijas mediji. Tas kļuva zināms viņa vizītes laikā pirmdien Sīrijas aviācijas bāzē Hmeimimā.

Aģentūra RIA Novosti ziņo, ka Putins ieradies gaisa spēku bāzē Sīrijā un tur viņu sagaidīja Sīrijas prezidents Bašars al Asads, kā arī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ar karaspēka grupējuma komandieri Sīrijā Sergeju Surovikinu.

“Vairāk nekā divu gadu laikā Krievijas bruņotie spēki kopā ar Sīrijas armiju sagrāva starptautisko teroristu grupējumu. Tāpēc esmu pieņēmis lēmumu: lielākā daļa Krievijas militārā kontingenta Sīrijā atgriežas mājās, uz Krieviju,” paziņoja Putins aviācijas bāzē. Viņš piebilda, ka Krievija dos jaunu un vēl spēcīgāku triecienu teroristiem, “ja tie atkal pacels galvas”.

Krievija militārās operācijas Sīrijā sāka 2015. gada septembrī. 2016. gada martā Putins pavēlēja sākt izvest no Sīrijas Krievijas armijas grupējumus, tomēr Krievijas karavīri turpināja piedalīties militārās operācijās Sīrijā un veikt uzbrukumus.

Komentāri (3)

basta 11.12.2017. 14.55

Lai nebūtu par fake news izplatītāju, būtu jāraksta, ka Krievija ziņo, vai kremlis apgalvo, vai Putins kārtējo reizi nopļūtīja….

+1
0
Atbildēt

0

J.šveiks 11.12.2017. 14.39

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu