ES nosodījumu izpelnās Ukrainas Ģenerālprokuratūras darbība pretkorupcijas lietā • IR.lv

ES nosodījumu izpelnās Ukrainas Ģenerālprokuratūras darbība pretkorupcijas lietā

1
3.decembrī Kijevā notika bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili atbalstītāju organizēts "Impīcmenta maršs", kurā iedzīvotāji protestēja pret varas korupciju un aicināja atkāpties prezidentu Petro Porošenko. Foto: Sputnik/LETA

Ukrainas Ģenerālprokuratūrai publiski atklājot pretkorupcijas izmeklēšanas detaļas, “tiek būtiski vājināta” Ukrainas Nacionālā pretkorupcijas biroja (UNPB) veiktspēja un darbības efektivitāte. Tas arī grauj sabiedrības ticību, ka ar šo sociālo problēmu iespējams sekmīgi cīnīties. Tā otrdien paziņoja Eiropas iekšlietu dienesta preses sekretāre Maja Kocijančiča pēc tam, kad UNPB detektīvs tika aizturēts operatīvā uzdevuma izpildes laikā.

“Cīņa ar korupciju – tas ir nozīmīgākais elements Eiropas Savienības un Ukrainas attiecību attīstībā, no kā ir atkarīgi arī citu reformu panākumi,” teikts Eiropas Komisijas paziņojumā. EK uzskata, ka pretkorupcijas institūciju darbību vajag nevis graut, bet gluži pretēji – pastiprināt.

Jau iepriekš ASV kritizēja Ukrainu par pretkorupcijas cīņas neefektivitāti. ASV Valsts departamenta pārstāve brīdināja, ka uz spēles ir likta valsts “stabilitāte, drošība un izaugsme”.

Novembra beigās Ukrainas drošības spēku darbinieki kopā ar Ģenerālprokuratūru aizturēja UNPB detektīvu, kurš ar kukuļa došanu mēģināja izprovocēt vienu no Ukrainas migrācijas dienesta vadītājiem. Šī darbība bija noslēdzošais posms Ukrainas spēka struktūru savstarpējo apvainojumu ilgstošā ķēdē.

Komentāri (1)

basta 06.12.2017. 14.29

Ukraiņi drīz izcīnīs sev tiesisku valsti, bet baidos, ka pie mums dombrovski, pabriki, kampari, ašerādeņi, rinkēviči un kazlovski vēl ilgi būs pie savām silēm.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu