VIDEO: Tiesnese, kura glāba maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu • IR.lv

VIDEO: Tiesnese, kura glāba maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu

3
Jolanta Zaškina. Foto — Picture Agency
Indra Sprance

Nekompetence, paviršība vai varbūt korupcija? Šāds jautājums rodas, pētot to tiesnešu pieļautos likumpārkāpumus, pie kuriem visbiežāk nonākuši uzņēmumi, kuri neilgi pirms maksātnespējas vai tiesiskās aizsardzības mainījuši savu juridisko adresi. To var skaidrot kā vēlmi nonākt konkrētā tiesā, un Ir pētījums atklāj vairāk nekā 800 šādu «ceļojošo» uzņēmumu septiņu gadu laikā kopš krīzes sākuma.

Tiesnese Jolanta Zaš­kina daudz neatpaliek no kolēģa Raimonda Bula «ceļojošo» uzņēmumu skaita ziņā — pie viņas nonākuši 26 šādi uzņēmumi, bet pēc saistību apmēra šīs firmas ir nesalīdzināmi liesākas. Tuvāk aplūkojot, redzams, ka aptuveni piektā daļa firmu šā vai tā saistīta ar Antonijas ielas 7 profesionāļiem, lai arī šī klusā centra adrese nav Latgales priekšpilsētas tiesas teritorijā.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Video par to, kā tiesnesis Buls izvairījās no Ir žurnālistiem, skatieties šeit.

Komentāri (3)

Sskaisle 06.12.2017. 10.23

kopš māsīccas nāves man ir saskare ar tiesu varu Latvijā – patiešām man nebija ne jausmas, ka tiesneši pēc būtības var būt bandīti – tagad zinu, ka var – un protams, labāk bija to nezināt

ir drausmīgi apzināties savu neaizsargātību – justies kā džungļos, kur izdzīvo agresīvākais, nekaunīgākais – vienkārši stiprākais

kauns Latvijas tiesu sistēmai – kauns !

+2
0
Atbildēt

0

La spada di Damocle 05.12.2017. 14.00

Šis ir ļoti labs darbs!

+1
0
Atbildēt

0

basta 05.12.2017. 15.02

Šlesers aicina parlamentāros izmeklētājus pievērsties lietām, kur saskata sasaisti ar «Vienotību» http://apollo.tvnet.lv/zinas/slesers-aicina-parlamentaros-izmekletajus-pieversties-lietam-kur-saskata-sasaisti-ar-vienotibu/815781 Varbūt čekas pakalpiņiem labāk nevajadzēja vērt vaļā Pandora lādi?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu