Oligarhu lietas komisijā slēgtā sēdē vēlas iztaujāt bijušo DP vietnieku Leitieti • IR.lv

Oligarhu lietas komisijā slēgtā sēdē vēlas iztaujāt bijušo DP vietnieku Leitieti

5
Bijušais Pretterorisma centra vadītājs Juris Leitietis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Saeimas deputāts Andrejs Judins (Par) uz kādu no nākamajām “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdēm lūdzis uzaicināt bijušo Drošības policijas priekšnieka (DP) vietnieku, Pretterorisma centra vadītāju Juri Leitieti, ziņo LETA.

Judins pirmdien komisijā paziņoja, ka vajadzēšot aptuveni 20 minūtes Leitieša iztaujāšanai. Deputāts Leitieša iztaujāšanai rosināja organizēt slēgtu sēdi, kuru vadītu Mārtiņš Šics (LRA), jo komisijas priekšsēdētājai Ingunai Sudrabai (NSL) vēl nav izsniegta pielaide valsts noslēpumam. Sēdē tikšot skarta slepena informācija, taču Judins saviem kolēģiem nepaskaidroja, kāpēc nepieciešams uzklausīt Leitieti.

Komisija gan oktobra sākumā uzklausīja Leitieša bijušo kolēģi, pašreizējo DP priekšnieka vietnieku Intu Ulmani, kurš deputātiem paziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) vajadzēja Satversmes aizsardzības birojam (SAB) vai Drošības policijai (DP) signalizēt par “oligarhu sarunās” konstatēto saistībā ar iespējamo apdraudējumu valsts drošībai.

Komisija pirmdien arī secināja, ka ir grūtības panākt kādreizējā lidsabiedrības “airBaltic” vadītāja Bertolda Flika uzklausīšanu, jo viņš nav sasniedzams. Fliku nevarot sasniegt arī tiesībsargājošās iestādes.

Leitietis DP priekšnieka vietnieka un Pretterorisma centru vadīja daudzus gadus. Pērn viņš devās pensijā un centra priekšnieka amatā tika iecelta cita persona. Amatpersonu nomaiņa notikusi vēl pirms Leitieša pensionēšanās.

Jau ziņots, ka viesnīcā “Rīdzene” noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess KNAB un prokuratūrā tika izbeigts. Tomēr šī lieta atkal aktualizējusies pēc tam, kad žurnālā “Ir” tika publicētas amatpersonu un uzņēmēju sarunas, kuras, iespējams, tika noklausītas oligarhu lietā.

KNAB gan sācis dienesta pārbaudi par šo sarunu nokļūšanu publiskajā telpā. Šī pārbaude bija pēdējā, kas KNAB palikusi no aktualizētā skandāla par izbeigto oligarhu lietu. Pārbaudes rezultāti pagaidām netiek publiski izpausti.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

Komentāri (5)

J.šveiks 27.11.2017. 17.04

slēgtās sēdēs nedrīkst sēdet žurka sudraba , jo viņai nav pielaides valsts noslēpumiem.

+3
0
Atbildēt

1

    basta > J.šveiks 27.11.2017. 22.27

    Kādi vēl sūda “valsts noslēpumi”, ja Meļņikam, Zaharjinam, Savickim, Rāvim, Korenam un Solncevas pārstāvjiem tos zobos uz šķīvīšiem ar zeltītām maliņām pienes to rokaspuiši? Ja čekas un Krievijas bandītu pārvaldītā Latvijā ir kas slēpjams tad tikai no latviešiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

tonijs 27.11.2017. 22.30

Komisija pirmdien arī secināja, ka ir grūtības panākt kādreizējā lidsabiedrības “airBaltic” vadītāja Bertolda Flika uzklausīšanu, jo viņš nav sasniedzams. Fliku nevarot sasniegt arī tiesībsargājošās iestādes.
…………
Nu kā tas var būt. Telefons izslēgts? Jāizsludina starptautiskā meklēšanā, tepat pa Eiropas Savienību taču dzīvojas. Vai arī ikviens tagad var Latvijā savārīt ziepes, aizbraukt prom un mūsu tiesībsargājošās iestādes tik noplātīs rokas?

0
0
Atbildēt

1

    basta > tonijs 27.11.2017. 22.49

    Vai tad Zatļers pie Putina paslēpies, ka vēl nav sniedzis liecības?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

basta 27.11.2017. 14.31

Vai Putina smegmas baudītājs, Šlesera sugasbrālis Zatļers, jau nopratināts, jeb turpina bēguļot?

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu