Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Itālijas prese par sportisku pastardienu nosaukusi vakaru, kurā viņu valsts futbola izlase ar 0:1 zaudēja Zviedrijai un tādā veidā nekvalificējās pasaules kausa izcīņai, kas nākamgad notiks Krievijā. Tā būs pirmā reize kopš 1958. gada, kad Itālija nepiedalīsies turnīrā. Foto — AP/LETA

Pēc vairāk nekā četras nedēļas ilgušām Vācijas valdības koalīcijas sarunām svētdien tās nonāca strupceļā — no sarunām aizgāja liberālā Brīvā demokrātiskā partija. Sociāldemokrāti pirmdien paziņoja, ka neiesaistīsies kancleres Merkeles vadītā koalīcijā un aicināja izsludināt ārkārtas vēlēšanas. Merkele uzskata ārkārtas vēlēšanas par labāku risinājumu nekā mazākuma valdības veidošana.

Zimbabves prezidents Roberts Mugabe otrdien paziņoja par atkāpšanos, kad ar impīčmenta procedūru piedraudēja parlaments. Pirms tam viņš ignorēja savas partijas nolikto demisijas termiņu. Pagājušajā nedēļā Zimbabvē varu pārņēma armija, ievietojot 93 gadus veco prezidentu Robertu Mugabi mājas arestā. Mugabe Zimbabvē valdījis kopš 1980. gada.

Lietuva pieņēma «Magņitska likumu», kas nosaukts Krievijas jurista vārdā, kurš atklāja liela mēroga korupciju, bet pats tika aizturēts un nomira Maskavas cietumā. Likums aizliedz valstī iebraukt ārvalstnie-kiem, kas saistīti ar korupciju vai cilvēktiesību pārkāpumiem. Līdz šim līdzīgu likumu pieņēmušas ASV, Igaunija un Kanāda. Krievija sola reaģēt uz šo «nedraudzīgo soli».

Turcijas prezidents Erdogans atsauca 40 karavīrus no NATO mācībām Norvēģijā pēc tam, kad viņa un Kemala Ataturka attēli izmantoti par mērķiem militārajos treniņos. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs atvainojās Turcijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu