Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

VDK izpētes komisija aicina Valsts prezidentu Raimondu Vējoni rīkoties, lai atvērtu čekas maisus. Komisija pēc dažām nedēļām varēs sākt strādāt ar aģentu ziņojumiem, bet uzskata, ka tai pieejamā informācija būs nepilnvērtīga, jo radušās domstarpības ar Satversmes aizsardzības biroju par joprojām slēptās informācijas pieejamību.

Jūrmalas tiesa nevar atrast lietu par bijušā premjera Ivara Godmaņa iespējamo sadarbību ar VDK, kura tika skatīta pirms gandrīz 20 gadiem. Lietu pieprasījusi VDK zinātniskās izpētes komisija, tiesa sākusi to aktīvi meklēt.

Nepietiekama pārstrādāto atkritumu apjoma dēļ Eiropas Komisijas Vides ģenerāldirektorāts Latvijā sācis pārbaudi, kas var novest pie pārkāpuma procedūras ierosināšanas. Apjoms no patlaban pārstrādātajiem 27% sadzīves atkritumu līdz 2020. gadam jāpalielina līdz 50%. Paredzams, ka straujāk augs dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu, lai palielinātu motivāciju šķirot atkritumus. Eksperti norāda — šķirošana visefektīvākā ir tad, ja to dara atkritumu radīšanas vietās, proti, mājsaimniecībās.

Valsts kancelejas sagatavotais valsts pārvaldes reformu plāns paredz atlaist 3000 ierēdņu jeb 6% no kopskaita. Reforma paredz reorganizēt vai likvidēt 17 mazas valsts iestādes un paaugstināt algas atlikušajiem valsts darbiniekiem. Pret to iebilst ministrijas, ārlietu un tieslietu ministri pauduši bažas, ka tas slikti ietekmēs viņu pārstāvētās jomas. Valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS) norādījis, ka reforma nenotiks bez iepriekšējas analīzes kā skaldot ar cirvi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu