Stulbeņu tiesības • IR.lv

Stulbeņu tiesības

2
Aivars Ozoliņš

Prokurors Leja un apsūdzētais Lembergs paplašina apmelojumu robežas

Prokuratūra iedibina jaunu vārda brīvības standartu: ja neiebilsti, ka tevi faktiski nosauc par idiotu, kurš nejēdz, ko gvelž, tad vari nesodīti melot. Prokuratūra tavā vietā izskaidros, ko gribēji teikt «patiesībā».

Prokurors Māris Leja, kas uzraudzīja pērn decembrī izbeigto «oligarhu lietu», bet tagad pārstāv prokuratūru oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijā, ir atbildējis uz žurnāla Ir iesniegumu komisijas vadītājai Ingunai Sudrabai, kurā bija norādīts, ka Juris Paiders un Imants Liepiņš 18. septembrī komisijai sniedza apzināti nepatiesu informāciju. Leja faktiski pavēsta, ka liecināt uzaicinātie drīkst melot, ja ir tik stulbi, ka nesaprot, ko runā.

Liepiņš bija komisijai pavēstījis, ka žurnālā Ir publicētās Rīdzenes sarunas «par 79,49% ir viltus ziņas» un «publikācijas mērķis ir bijis izplatīt nepatiesību, melus un izdomājumus». Bet Paiders bija apgalvojis, ka neesot iespējams noskaidrot žurnāla Ir izdevēja a/s Cits medijs patiesos labuma guvējus.

Jāatgādina, ka, pirmkārt, noskaidrot Ir vai Latvijas Avīzes īpašniekus, par kuriem komisijā uztraucās Neatkarīgās Rīta Avīzes rakstonis Paiders, nav šīs komisijas uzdevums, taču visu Ir akcionāru saraksts ir publicēts žurnāla mājaslapā. Otrkārt, par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijai likumā paredzēta kriminālatbildība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu