Teicamnieks ar «kleptomāna» dabu • IR.lv

Teicamnieks ar «kleptomāna» dabu

Raimonds Celms. Foto — Jānis Pipars, Picture Agency
Edīte Tišheizere, Teātra Vēstnesis

Jaunais aktieris Raimonds Celms (26) nupat debitējis kino, trešo sezonu strādā Nacionālajā teātrī un tagad sāk aptvert, kur īsti ir iepinies

Vai rakstīsi par jauno Ivaru Kalniņu, iesmej Vilis Daudziņš, sastapts dienu pirms manas sarunas ar Raimondu Celmu. «Dzied, spēlē ģitāru, meitenēm patīk. Bet vispār foršs puika. Mēs tagad filmējamies Dvēseļu putenī.» Abi spēlē arī Jāņa Norda filmā Ar putām uz lūpām, kurai tūlīt būs pirmizrāde. Gluži iespējams, ka Daudziņa vārdos mazs bišķītis labvēlīgas greizsirdības arī ir klāt. Kā atceras kinolentes producente Alise Ģelze, filmēšanas laikā Vilis teicis — šitas spridzina riktīgi, būs konkurents.

Konkurenti viņi ir arī filmā — Daudziņa varonim Didzim, izbijušam policistam un dienesta suņu trenerim, ir pamatotas aizdomas, ka sievai ir ārlaulības romāns. Puika, galīgs puika — tāds Raimonda spēlētais Roberts pirmoreiz parādās uz ekrāna. Tad acīs kaut kas nelabi nozib, un nākamajā brīdī viņš jau lāča apskāvienā sagrābis sīciņo sporta internātskolas fizioterapeiti Janu, ko tēlo Ieva Puķe. Attiecību trijstūris ir nevienāds un skarbs: sporta skolas audzēknis, atlētisks peldētājs, hormonu vētru nēsāts un plosīts, pret nule atguvušos invalīdu, kā noprotams, policista darbā kāju zaudējušu četrdesmitgadnieku. Cilvēcības kārtiņa nolobās ātri, un līdz nodevībai un ļaunumam nonāk katrs no šī trijstūra. Roberta stūris varbūt ir pats asākais, turklāt abpusgriezīgs, jo viss viņam ir pirmoreiz — jūtas, dziņas, greizsirdība un bezizeja. Viņš ir tik nežēlīgs un tik nelaimīgs, cik vien tas iespējams jaunībā, kad nav ne jausmas, ka viss pāriet.

Raimonds Celms godam turas blakus tādiem pieredzējušiem partneriem kā Vilis Daudziņš, Ieva Puķe un Indra Briķe, kas spēlē puiša māti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu