Makeins: Putins sociālos tīklus izmantoja savām neoimpēriskajām ambīcijām • IR.lv

Makeins: Putins sociālos tīklus izmantoja savām neoimpēriskajām ambīcijām

5
ASV senators Džons Makeins. Foto: BNS/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izmantojis sociālos tīklus savām neoimpēriskajām ambīcijām, cita starpā, lai 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanu gaitā sētu haosu un šķeltu amerikāņus, paziņoja Savienoto Valstu senators Džons Makeins.

“Šonedēļ “Facebook”, “Twitter” un “Google” sniedz liecības Senāta un Pārstāvju palātas komitejās par Krievijas centieniem izplatīt dezinformāciju amerikāņu tautā 2016.gada vēlēšanu gaitā, un tie bijuši lielāki, nekā tas tika uzskatīts,” teikts senatora paziņojumā.

“Ir acīmredzams, ka Krievija izmantoja novecojušos amerikāņu likumus par politisko kampaņu finansēšanu, lai iejauktos 2016.gada vēlēšanās un pastiprinātu šķelšanos mūsu valsts iekšienē. Krievijas aktivitātēm mūs visus vajadzētu ļoti satraukt,” norādīja senators.

Viņš pauda cerību, ka augsto tehnoloģiju uzņēmumi atbalstīs likumprojektu, kas paplašina prasības attiecībā uz digitālo platformu politisko reklāmu pasūtītāju atklāšanu.

“Mums ir jāskatās uz Krievijas centieniem ietekmēt mūsu vēlēšanu rezultātus Putina neoimpērisko ambīciju kontekstā, kas viņu motivējušas iebrukt Ukrainā, anektēt Krimu, graut Eiropas demokrātiskās vērtības un institūcijas, atjaunot Krievijas ietekmi Tuvajos Austrumos, palīdzēt Bašaram Asadam simtu tūkstošu Sīrijas civiliedzīvotāju slepkavošanā.”

“Mums ir jābeidz uz to raudzīties caur politikas izkropļoto objektīvu un jāsaredz Krievijas uzbrukumi mūsu demokrātijai, kādi tie ir. Tas ir tikai viens posms Putina kampaņā, lai panāktu Savienoto Valstu vājināšanu, Eiropas destabilizāciju, NATO alianses graušanu, sabiedrisko vērtību graušanu un pretestības mazināšanos tumšajam un bīstamajam pasaules redzējumam,” uzsvēra Makeins.

Komentāri (5)

vvilums 02.11.2017. 14.04

Beidzot visiem civilizētā pasaulē palēnām top skaidrs kāda mežoņu valsts ir putlera parašija. Noteikti Latvijā sāks arī beidzot apjēgt ar kādu kaimiņu mums ir darīšana.

+6
0
Atbildēt

1

    basta > vvilums 02.11.2017. 14.47

    Domāju, pienāks brīdis, kad dārgi samaksās nolādētie morālie kropļi, mauku bērni, kas Putina emisāriem dala UA.
    В Латвии проживают два «вора в законе»: http://www.kompromat.lv/item.php?docid=readn&id=8934

    0
    -4
    Atbildēt

    0

basta 03.11.2017. 15.30

Kremļa mauku un pidarasu āža kāja
http://www.la.lv/bijusa-ministra-maska-krit/

+1
0
Atbildēt

0

Pandora 02.11.2017. 17.01

Grūti te tādos toņos piebalsot, taču “kaimiņa” izdarības varbūt vērstas uz mūsu “drauga” dumjību, nevis “viņa demokrātiju”, ko tas piesauc nu jau tik skaļi un bieži, ka laikam pats apšauba.

Pēc melnā puisēna cirka arēnā taču bija jāuznāk gaišai meitenītei. “Kaimiņa” nejaucību nonākšana dienasgaismā tagad izskatās tik prettrampiski.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu