Tikai uz priekšu! • IR.lv

Tikai uz priekšu!

Aleksandrs Ronis. Foto — Alise Šulca, Picture Agency
Gunita Nagle

Vēl pirms skatītāju simpātiju iegūšanas Aleksandrs Ronis par savu aktierdarbu īsfilmā Sarauj, Just! bija izpelnījies ģimenes, draugu un komandas biedru cieņu un sajūsmu. Par to, ka tā mīl dzīvi

Gatavojoties īsfilmai Sarauj, Just!, Aleksandram vislielākās pūles prasīja sataisīt nopietnu ģīmi. Vienmēr priecīgs, ar platu smaidu — tādam tiešām grūti savilkt drūmu un draudīgu viepli. Mūsu tikšanās laikā viņš pusi Hesburger ēstuves sasmīdina stāstīdams, kā reiz piedzīvojis kaut ko līdzīgu scenārijam, kas ir šīs īsfilmas pamatā.

«Rīgas Centrāltirgū satiku meiteni. Pēc svinībām. Viņai bija maza kleitiņa un kurpes uz tādiem papēžiem,» Aleksandrs atvāž rādītājpirkstu un īkšķi. «Viens bomārs* pienāk un prasa mums cigareti. Mēs taču nepīpējam! A viņš sāka lamāties, ka mēs esam dirsas,» Aleksandrs tik garšīgi smejas, ka pie blakus galdiņa sāk klausīties un smaidīt. «Aiztinās. Pēc trijām minūtēm ieraudzījām, ka viņš skrien uz mūsu pusi. Pieskrēja, izrāva meitenei somiņu un aizskrēja. Mēs viņam pakaļ! Padzinu meiteni prom, lai viņa neskrien ar savām kurpēm pa bruģi. Un tad es izbraucu tam bomāram priekšā un… jums vajadzēja redzēt viņa seju!» Aleksandrs uztaisa tādu izbrīnā sasaldēta Fantomasa seju, ka pie galdiņiem sēdošie sāk smieties. «Un, kad es viņu saķēru aiz rokas, viņš ar galvu asfaltā kā ūdenī ielēca. Kā reālā «muļķikā»**!» Visi ēstuvē smejas un Aleksandrs arī.

«Es vienmēr esmu bijis smaidīgs un dzīvespriecīgs. Vienmēr. Ar smaidu pa dzīvi eju. Viss pārējais man… pie pakaļas. Nu, nav man kāju. Man taču nav jāiet tādēļ sisties!»

Iedvesmo veidot filmu

19 gadus vecajam Aleksandram tiešām nav, par ko bēdāties. Mūsu tikšanās laikā viņa telefons tricinās ik pēc brīsniņa — te viņu tētis meklē, te ar vienu draugu kaut kas jāizrunā, te ar citu kas jānokārto. Puiši uz ielas ar viņu sarokojas, un meitenes ar gēla nadziņiem zibenīgi slidina telefona ekrānu, lai atrastu īsfilmas reklāmklipiņu. «Tas ir viņš, tiešām viņš!» sajūsmināti spiedz.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu