FOTO: Protestē pret ieceri pāriet uz izglītību tikai latviešu valodā • IR.lv

FOTO: Protestē pret ieceri pāriet uz izglītību tikai latviešu valodā

13
Pie Izglītības un zinātnes ministrijas notiek protesti pret mācībām valsts valodā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ap 500 cilvēku protestā pie Izglītības un zinātnes ministrijas iestājas pret ieceri pāriet uz izglītību tikai latviešu valodā, ziņo LETA.

Neskatoties uz to, ka pirmdien sācies skolēnu brīvlaiks, uz protesta akciju, ko organizē virkne prokrievisko organizāciju, sanākuši pārsvarā vidēja un vecāka gada gājuma cilvēki.

Uz akciju bija atnākuši arī Eiropas Parlamenta deputāti Tatjana Ždanoka un Andrejs Mamikins (S). Tāpat protestā piedalījās redzamākie prokrievisko organizāciju biedri.

Protestā skaļruņos tika atskaņota vēl uz 2004.gada reformu sagatavotā dziesma par “Melno Kārli”, kas kritizē izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V). Plakātos Šadurskim tika draudēts ar karjeras galu, kā arī teikts, ka reforma ir muļķības.

Plakāti liecināja par reģionu pārstāvniecību pasākumā – pie IZM atbalstu krievu skolām pauž arī Rēzeknes un Daugavpils pārstāvji. Protestējošie izmantoja pirms 13 gadiem izveidoto saukli “Rokas nost no krievu skolām” krievu valodā.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji aicināja protesta organizatorus uz sarunu ministrijā. Tomēr, kā žurnālistiem skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā, akcijas pārstāvji atteikušies tikties ar ministrijas pārstāvjiem. IZM tāpat neesot saņēmusi nekādu rakstisku informāciju par šodien notiekošo protesta akciju, kā arī tās iemesliem.

Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins pie IZM uzrunā protestētājus. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas Krievu savienības līdere un Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka. Foto: Edijs Pālens, LETA

Pie Izglītības un zinātnes ministrijas. Foto: Edijs Pālens, LETA

Prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans piedalās piketā pie Izglītības un zinātnes ministrijas. Foto: Edijs Pālens, LETA

Komentāri (13)

tonijs 23.10.2017. 15.43

…kā žurnālistiem skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā, akcijas pārstāvji atteikušies tikties ar ministrijas pārstāvjiem.
………
Atnāca tikai paklaigāt un izrādīties? Pensijas vecuma tantiņa stāv ar plakātu- Gribu mācīties krievu valodā :)

+3
0
Atbildēt

0

gaisapilslv 24.10.2017. 07.46

Man arī ir tiesības gribēt runāt Latvijā tikai latviešu valodā un lai iebraucēji mācītos latviešu valodu. “Ruski jazičņiki”, nākat ārā no saviem dzīvokļiem, izslēdziet Kremļa kanālus un jūs sapratīsiet, ka dzīvojat Latvijā nevis PSRS!

+2
0
Atbildēt

0

andrejs 23.10.2017. 18.43

Nešķirama vienotība – Lindermans, ” inteliģentais žurnālists” (kaut latviešiem tāds būtu!) Mamikins un “krieviete” Ždanoka, kas barikāžu laikā auroja no krievu armijas helikoptera un draudēja izrēķināties ar latviešiem, bet tagad likumīgi pārstāv Latviju Eiropas Parlamentā…

+2
0
Atbildēt

2

    basta > andrejs 23.10.2017. 18.56

    Vai tad Ždanoka nav krievene, līdzīgi, kā Ai jobeness vai Rubik? Ja pretenzijas pret to kremļa fašisti, tad zini, ka vārtiņus uz EP tai savulaik pavēra JL balsojums.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    J.šveiks > basta 24.10.2017. 02.34

    tā ir žīdauka , kautgan nav nekāda starpība

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Lidumnieks > andrejs 24.10.2017. 13.40

    Varbūt – nešķīstā vienotība :-)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu