Radars Pasaulē • IR.lv

Radars Pasaulē

Pirmdien Irākas šiītu armija savā kontrolē pārņēma kurdu vēsturiski apdzīvoto Kirkūku. Īsā laikā gandrīz bez kaujām irākiešu armija ieņēma 900 000 cilvēku apdzīvoto pilsētu un izraisīja milzīgu bēgļu straumi. Pretenzijas pret Kirkūkas autonomiju Irākas parlaments izvirzīja pēc 25. septembra Kurdistānas neatkarības referenduma un aicināja uz Kirkūku nosūtīt karaspēku.

ASV izstājās no ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas UNESCO. ASV tai pārmeta aizspriedumus pret Izraēlu un norādīja uz reformu trūkumu.

Ciklons Ofēlija Īrijai atnesa postošu vētru un lietusgāzes, daudzi tūkstoši cilvēku palika bez elektrības, vētrā gāja bojā trīs cilvēki. Ofēlija ir pirmais tropiskais ciklons vēsturē, kas sasniedzis trešās kategorijas viesuļvētras spēku tik tālu ziemeļos un tik tuvu Eiropai.

Svētdien Igaunijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās gan Igaunijā, gan galvaspilsētā Tallinā uzvarēja Centra partija. Tallinā Centra partija ieguva par sešiem mandātiem mazāk nekā iepriekšējās vēlēšanās 2013. gadā. Bijušais partijas līderis Edgars Savisārs patlaban tiek tiesāts par kukuļņemšanu un naudas atmazgāšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu