Infografiks: Gandrīz puse darbinieku atvaļinājumā arī strādā • IR.lv

Infografiks: Gandrīz puse darbinieku atvaļinājumā arī strādā

Gandrīz katrs otrais jeb 49% strādājošo sava atvaļinājuma laikā veic vismaz kādu ar darbu saistītu uzdevumu, secina interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia aptaujā.

Aptaujā, kas tapusi, sadarbojoties ar viesnīcu un atpūtas pakalpojumu e-veikalu GribuAtpusties.lv, secināts, ka visvairāk atvaļinājumā nākas atbildēt uz telefona zvaniem ar darbu saistītos jautājumos. To norādījis katrs ceturtais jeb 24% aptaujāto.

Visbiežāk darba uzdevumus turpina veikt augstākā un vidējā līmeņa vadītāji. Analizējot pēc darbības nozares, dati rāda, ka 70% mārketingā strādājošo nereti savu atvaļinājuma laiku velta arī darba lietām, kas ir augstākais rādītājs starp nozarēm.

Aptaujas dati atspoguļo, ka gandrīz katram otrajam sava atvaļinājuma laikā nākas veikt kādu ar darbu saistītu uzdevumu – atbildēt uz tālruņa zvaniem (24%), strādāt ar datoru (13%), atgriezties 1 – 2 reizes darbavietā (8%), atgriezties darbavietā vairāk nekā divas reizes atvaļinājuma laikā (3%), pārtraukt savu atvaļinājumu un atgriezties darbā pavisam (1%).

Darba ņēmēji pārsvarā dodas divu nedēļu atvaļinājumā, ko norādīja 38% respondentu. 21% atvaļinājumam velta vienu nedēļu, bet 13% ir bijusi iespēja atpūsties ilgāk nekā četras nedēļas. Savukārt 7% atklāja, ka viņu atvaļinājums ir īsāks par nedēļu. Aptauja arī atklāj, ka 8% atvaļinājumā pavada trīs nedēļas, bet 13% darba ņēmēju – četras nedēļas.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu